Huis

Beste 5 Amerikaanse koelkasten 2022

Doe jij ook boodschappen voor een langere periode en heb je elke keer weer de uitdaging om je boodschappen op te ruimen? Heb je een groot gezin en moet je voldoende eten in huis halen? Dan kun je al snel in de knel komen als je een te kleine koelkast hebt. Veel gezinnen lossen dit op door bijvoorbeeld een tweede koelkast in een schuur of een garage neer te zetten, maar dat is ten eerste niet makkelijk als je eten en drinken nodig hebt en continu op en neer moet lopen, maar het is ook niet kostenefficiënt als 2 apparaten 24 uur per dag staan te loeien. Heb je al eens nagedacht over de Amerikaanse koelkast voor in je keuken? In onze blog vertellen we er meer over en we zetten de beste 5 Amerikaanse koelkasten van 2022 voor je op een rijtje.

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is in de regel veel breder dan de koelkasten die we kennen. Doorgaans hebben ze ook twee deuren en extra functies, zoals een ingebouwde ijsblokjesmachine of een waterkraan waarmee je vers en koel water kunt tappen. De naam dankt de Amerikaanse koelkast aan het feit dat alles in Amerika groter is. Een shirt in de maat XXL in Amerika is hier een 5XL of 6XL shirt terwijl een large beker frisdrank die we hier bij het fastfoodrestaurant bestellen in Amerika de kleinste maat is. Een Amerikaanse koelkast is dus echt gemaakt om meer boodschappen te kunnen opbergen en koelen.

Is een Amerikaanse koelkast voor iedereen geschikt?

Feitelijk is een Amerikaanse koelkast voor ieder huishouden geschikt die continu uitdagingen hebben met het opbergen van de boodschappen. Dit zijn in de regel de grotere gezinnen die uit meerdere volwassenen en kinderen bestaan. Toch kan het zijn dat een Amerikaanse koelkast niet geschikt is. Bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte of, omdat een Amerikaanse koelkast niet door de voordeur past. Ook mensen in een appartementencomplex of een flatgebouw hebben in de regel een uitdaging als ze een Amerikaanse koelkast willen bestellen. Een aantal modellen zijn zo groot dat ze niet in een lift of het trappengat passen en veel bezorgdienst weigeren (en ook geheel terecht) om een Amerikaanse koelkast naar boven te sjouwen. Een goede oplossing zou dan de half-Amerikaanse koelkast zijn. Deze zijn wel iets groter dan de traditionele koelkast, maar kleiner dan een Amerikaanse koelkast.

Beste 5 Amerikaanse koelkasten 2022

Samsung RS68A8842B1

De Samsung RS68A8842B1 is een Amerikaanse koelkast met een netto inhoud van maar liefst 634 liter. Ruim 200 liter daarvan is gereserveerd voor de 2 vriesvakken die je met de ingebouwde technologie ook als normaal koelvak zou kunnen gebruiken. Een ander groot pluspunt van deze zwarte koelkast met twee deuren is een ingebouwde dispenser voor ijsblokjes of ijskoud water. Met wel in het achterhoofd houdende dat je hier alleen gebruik van kunt maken als je de koelkast ook aansluit op de waterleiding. De koelkast heeft het energielabel D en door de zwarte afwerking past deze perfect in je zwarte keuken!

Veripart VPSBS177Z

De Veripart VPSBD177Z heeft een netto inhoud van 562 liter waarvan 203 liter is gereserveerd voor het vriesvak. Deze zilverkleurige koelkast heeft twee deuren die zowel naar links als rechts openslaan en de koelkast heeft het energielabel E. Door de ingebouwde techniek ontstaat er een ideale luchtcirculatie en wordt al het eten en drinken optimaal gekoeld. Op ieder plateau is ook dezelfde temperatuur te realiseren. Een klein nadeel van het model is dat het geen dispensers voor ijsblokjes en water heeft.

LG GSJV31DSXF

Heb je een groot gezin of haal je boodschappen voor een maand of langer in huis? Dan heb je zeker baat bij de LG GSJV31DSXF. Een volwaardige Amerikaanse koelkast met 2 openslaande deuren met softclose functie en een netto inhoud van in totaal 635 liter. Waarvan 218 liter gereserveerd is voor het vriesvak met een No Frost-functie. Groente en fruit kun je goed en vers houden door de speciale vershoudzone. En het apparaat beschikt over een dispenser voor ijsblokjes en gekoeld water. In tegenstelling tot de Samsung hoef je de LG GSJV31DSXF niet op een waterleiding aan te sluiten, want de koelkast beschikt over een waterreservoir. Het nadeel hieraan is dat je het reservoir wel telkens moet bijvullen als je ijsblokjes of water hebt getapt. 

Haier HSR3918ENP

De Haier HSR2918ENP is een stijlvolle Amerikaanse koelkast met het energielabel E en een netto inhoud van 518 liter. Dat voor 50% is gereserveerd voor het vriesgedeelte. De temperatuur is op de voorzijde digitaal te reguleren en de koelkast heeft als voordeel dat deze met 38 dB extra stil is. Een nadeel aan het model is dat een dispenser voor ijsblokjes en water ontbreekt.

ETNA AKV378WZIL

De ETNA AKV378WZIL is een mooie koelkast die door het energielabel F wel iets minder energiezuiniger is dan de eerder genoemde modellen. De koelkast heeft 2 deuren en een netto inhoud van 519 liter. Waarvan 185 liter gereserveerd is voor het vriesvak met een No Frost-functie. De koelkast heeft ook een waterreservoir en dispenser. Je kunt dus lekker koel water tappen als je daar zin in hebt. IJsblokjes kun je er helaas niet mee tappen. Een ander nadeel is dat de koelkast met een geluidsniveau van 42 dB behoorlijk aanwezig is.

Comments are closed.

Next Article:

0 %