Huis

Zwarte keuken

Wat ooit de kleur wit was voor de keuken, is tegenwoordig zwart. Want de zwarte keuken heeft de rol die de kleur wit ooit had volledig overgenomen. Er is tegenwoordig een bijzonder grote collectie zwarte keukens beschikbaar. De kleur zwart staat nadrukkelijk voor stoer, robuust, chique en ook strak. Bij een luxe interieur past een zwarte keuken. Donkere kleuren zijn helemaal hip in 2021.

Zwarte keukens hebben standaard een zeer chique uitstraling

Zeker als je kiest voor een industriële inrichting staat een zwarte keuken prachtig. Je kiest tegenwoordig voor een keuken volledig in de kleur zwart, je kunt het in eerste instantie ook bij zwarte kastdelen houden. Zwarte keukens hebben een zeer chique uitstraling. Het mooie is dat een zwarte keuken in vrijwel elke woonstijl past. Voor een industriële inrichting is een zwarte keuken de kers op de bekende taart.

Zwart kan ook staan voor donkergrijs of zelfs diepblauw

De kleur zwart hoeft niet meteen voor een pikzwarte uitvoering te staan. Laten we het anders zeggen; alles wat in de buurt komt van de kleur zwart is hip. Dus ook zeer donkergrijs, antraciet of diepblauw. Bij een zwarte keuken kies je voor onbewerkt hout, voor staal maar ook voor warme kleuren. Kies voor hout en staal in donkere tinten, maar ook de wat lichtere houtsoorten combineren erg fijn met de zwarte keuken.

Mat zwarte keuken met lichte kleuren tussendoor

Over combineren gesproken, met de zwarte keuken is veel te combineren. Je kunt daarbij kiezen voor alles in dezelfde tint, je kunt aan de andere kant ook juist kiezen voor contrasterende kleuren. In de zwarte keuken kies je voor een lichte kleur tussendoor. Kies bijvoorbeeld voor een lichtere spoelbak tussendoor en vergeet niet om ook kleuren als mat wit, koper, goud in te passen in de mat zwarte keuken. Op de muur misstaan zeker de mooie pasteltinten niet, net als allerlei natuurlijke elementen. Een zwarte keuken leent zich bovendien uitstekend voor een keuken zonder grepen. Of je kiest ook hier juist bewust voor een contrasterende greep.

Welke vloer bij een zwarte keuken?

Dan nog de vloer, bepaald niet onbelangrijk. Er is eigenlijk maar een vloer die gemaakt lijkt voor de zwarte keuken. Dat is de houten vloer. Een vloer van hout zorgt voor de nodige warmte in de keuken. Zeker als je een wat kleinere keuken hebt, moet je eigenlijk wel met een fraaie houten vloer gaan werken. De combinatie houten vloer en zwarte keuken is een lust voor het oog.

Comments are closed.

Next Article:

0 %