HuisLifestyle

5 Tips voor een luxe interieur

Wist je wel dat jij je interieur eigenlijk al heel simpel een meer luxe uitstraling kunt geven? Wist je dat je dan niet per se over een grote woonruimte hoeft te beschikken? We geven je hier vijf tips om ook jouw interieur luxer te maken.

Kies voor stalen binnendeuren, kozijnen lopen door tot het plafond

Door in je huis te kiezen voor stalen binnendeuren word je inrichting meteen een stuk luxer. Stalen deuren staan voor licht en luxe en de deuren combineer je prachtig met de juiste vloer en de strakke muur. Laat de stalen kozijnen het liefst doorlopen tot aan het plafond en creëer zo optisch nog meer ruimte.

Kies voor velours en fluweel

Met al één simpel item van fluweel kun jij je woonkamer een zeer luxe uitstraling geven. Fluweel kan dat, en straalt in alles luxe uit. Fluweel misstaat niet in zowel de woon- als de eetkamer, zoals dit ook voor velours het geval is. De kleuren? Donkergroen bijvoorbeeld, doet het altijd goed. Je kunt echter ook met een gerust hart kiezen voor kleuren als rood, paars en zwart.

Kies voor goud in je luxe interieur

Goud is het helemaal en als er nou een materiaal is dat staat voor luxe dan is het wel goud. Kies voor woonaccessoires van goud, maar overdrijf niet. Doe dit net beleid en pas die producten toe die passen bij de meubels en de gevoerde kleuren van de inrichting. Het kan zomaar eens de gouden tip zijn om je interieur een luxere uitstraling te geven.

Kies (veel eerder) voor de juiste verlichting en maak een lichtplan

Verlichting hangt er nog steeds een beetje bij. Pas als je over alles nagedacht hebt binnen het interieur, pas dan gaan we nog even over de verlichting nadenken. En dat terwijl verlichting vaak de uitstraling van het interieur bepaalt. Maak dus meteen een lichtplan en zorg dat jij je verlichting aanpast aan de gelegenheid, aan het moment. Met de juiste verlichting maak je het verschil.

Kies voor minimalistisch, voor meer is minder dus

Wil je echt luxe uitstralen, weet dan dat minder staat voor meer. Speel niet alleen met verschillende woonstijlen binnen je interieur, maar kies bovendien voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Door veel prullaria in je inrichting krijgt het geheel al snel een rommelig karakter. Ga voor minimalistisch, zeker ook als je wel de ruimte hebt. Combineer vintage met moderne items. Zo ontstaat als vanzelf een sfeervolle kamer die een bepaalde luxe uitstraalt.

Comments are closed.

Next Article:

0 %