Huis

Interieurarchitect voor een fraaie woning!

Je wilt je huis restylen en een luxe interieur maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Je vindt het de hoogste tijd voor een makeover en wilt graag verrassend uit de hoek komen of je wilt dat jij je snel thuis voelt in je nieuwe huis? Het zijn zomaar wat redenen om de interieurarchitect in de arm te nemen. Die weet met dergelijke situaties namelijk wel raad.

Wat doet een interieurarchitect?

Je kunt een interieurarchitect prima omschrijven als iemand die het interieur van een woning of een ander gebouw ontwerpt. Interieurarchitect is een beschermde titel. Wil jij jezelf interieurarchitect noemen, dan dien je een inschrijving te hebben in het Architectenregister. De werkzaamheden die een interieurarchitect verricht zijn gevarieerd en uiteenlopend. Het ontwerpen van een interieur van een ruimte is de belangrijkste taak. Daarbij heeft de specialist rekening te houden met het meubilair, de indeling, de aanwezigheid van daglicht, kunstlicht, kleur, vorm en materiaal.

Passen de wensen en eisen wel bij de geldende bouwvoorschriften?

De interieurarchitect werkt in opdracht en zal dus in eerste instantie de specifieke wensen van de opdrachtgever onderzoeken. Ook zal de specialist kijken of die wensen passen bij de geldende wetgeving en uitgevoerd kan worden via de geldende bouwvoorschriften. Vervolgens wordt de ruimte geanalyseerd en worden berekeningen uitgevoerd. Ook schetsen, het maken van tekeningen en maquettes is wel toevertrouwd aan de interieurarchitect.

Overleg met de opdrachtgever

De interieurarchitect overlegt met de uitvoerende partijen, legt ontwerpen voor aan de opdrachtgever en pleegt voortdurend overleg met de opdrachtgever over de voortgang. Interieurarchitecten werken vaak als zelfstandigen en gedurende hun dagelijkse werkzaamheden werken ze vaak samen met onder meer aannemers, meubelmakers, loodgieters, schilders, stukadoors en architecten.

Wat kost een interieurarchitect?

De kosten voor het inschakelen van de specialist die je helpt je woning aan te kleden beginnen vaak rond de 500 euro. Voor een prijs vanaf 500 (tot 800 euro) krijg je vaak advies en eventueel schetsen. Wil je een volledig ontwerp, dan ben je vaak tussen de 1500 en 3000 euro kwijt en voor een volledig ontwerp met bouwbegeleiding betaal je een bedrag dat tussen de 3000 en 7000 euro ligt. De prijzen verschillen uiteraard per binnenhuis architect. Zo speelt de prijs per uur een rol en dat geldt ook voor het werk dat de architect uit handen neemt. Ook de bouwkundige en technische wijzigingen die eventueel aangebracht moeten worden spelen een rol bij de rekening die de architect je uiteindelijk presenteert.

Comments are closed.

Next Article:

0 %