Tuin

Tuinarchitect voor een fraaie tuin!

Het moge duidelijk zijn; een tuinarchitect ontwerpt tuinen en parken zoals een interieurarchitect dat in je woning doet. Daarbij zijn de wensen en de eisen van de opdrachtgever leidend. Aan de had van die wensen maakt de tuinarchitect een ontwerp dat na goedkeuring van de opdrachtgever door de tuinarchitect gerealiseerd wordt.

Wat doet een tuinarchitect?

Daarbij houdt de tuinarchitect rekening met de gebruiksvriendelijkheid van de tuin en uiteraard de mogelijkheden die de grond of het terrein hebben. Ook wordt rekening gehouden met de bestaande begroeiingen en de esthetiek. De tuinarchitect moet met een groot aantal zaken rekening houden. Welke planten groeien in bepaalde grond en hoeveel onderhoud hebben de planten precies nodig? Hoe gaat het gehele plaatje eruit zien en wanneer gaan de planten dan precies bloeien? Een goede tuinarchitect heeft verstand van zaken, en dat van zowel de planten als de bodemsoorten.

Functionele en decoratieve tuin al dan niet met waterornament en tuinhuisje

Als geen ander is de tuinarchitect in staat om de tuin in onderdelen te verdelen en er toch een geheel van te maken. Natuurlijk houdt de architect rekening met het budget en grenzen die aan project gebonden zijn in de vorm van wetgeving en de grootte van de tuin. In negen van de tien gevallen wordt door de tuinarchitect een functionele en een decoratieve tuin aangelegd. De werkzaamheden van de tuinarchitect beginnen altijd met een onderhoud tussen de opdrachtgever en de tuinarchitect. Dan worden de grote lijnen besproken en kan de architect al aangeven wat wel en wat niet mogelijk is. Behalve bloemen en planten kan de tuinarchitect ook een tuinhuisje aanleggen of in samenspraak waterornamenten een plek gegeven in de te ontwikkelen tuin. Ook dient rekening gehouden te worden met de zitplaatsen. Misschien is het prettig diverse terrasjes in je tuin aan te laten leggen.

Wat kost een tuinarchitect?

Uiteraard hangt er een kostenplaatje aan het inschakelen van de tuinarchitect. De kosten beginnen doorgaans vanaf ene bedrag van 200 euro. Gemiddeld genomen ben je voor een tuin tussen de 100 en 200 vierkante meter een bedrag van 500 euro kwijt. Heb je een tuin tussen de 200 en 400 vierkante meter, dan kosten de werkzaamheden van de tuinarchitect je tussen de 650 en 750 euro. Is je tuin ergens tussen de 400 en 800 vierkante meter? Dan ben je doorgaans tussen de 800 en 900 euro kwijt. Moet er eveneens een beplantingsplan gemaakt worden bij het tuinontwerp? Dan kun je er vanuit gaan dat er nog eens 50 procent van de ontwerpkosten bijkomen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %