HuisInspiratie

De 5 voordelen van duo rolgordijnen

Raambekleding heb je in alle soorten, vormen, maten en kleuren die je maar kunt verzinnen en duo rolgordijnen – die ook wel roljaloezie worden genoemd – worden steeds vaker gekozen. Dat heeft natuurlijk een reden. Meerdere redenen zelfs! Duo rolgordijnen kunnen de uitstraling van een kamer een compleet veranderen terwijl ze ook enorm praktisch zijn. Maar dat zijn slechts enkele voorbeelden van voordelen van deze soort raambekleding. Lees snel verder als je de 5 voordelen van duo rolgordijnen wilt ontdekken!

Wat zijn duo rolgordijnen?

Voordat we de voordelen van duo rolgordijnen op een rijtje zetten, is het goed om uit te leggen wat duo rolgordijnen zijn. Rolgordijnen ben je vast en zeker mee bekend, maar dit is wel een compleet ander product dan een duo rolgordijn. Een duo rolgordijn bestaat uit zowel donkere als transparante stofbanen die je met een rolketting over elkaar kunt bewegen. Zo kun je het heel eenvoudig donker of licht maken, maar je kunt ook voor een tussenweg kiezen. Een groot voordeel van duo rolgordijnen is dat ze niet alleen praktisch in gebruik zijn, maar dat ze ook een stijlvol en speels effect creëren.

Relatief goedkope make-over

Een nieuw likje verf, nieuwe meubels en leuke woonaccessoires kunnen je helpen om je woonkamer of om een slaapkamer een compleet andere look te geven, maar met raambekleding kun je dat ook bewerkstelligen. Sterker nog, je hoeft niet met kwasten en afdekzeil aan de slag om je huis weer als nieuw eruit te laten zien. En je hoeft ook geen enorm veel geld te spenderen aan nieuwe meubels, zoals een nieuwe salontafel, een eethoek of een bankstel. Met duo rolgordijnen kun je relatief goedkoop een make-over van je woon- of slaapkamer realiseren. 

Met duo rolgordijnen heb je de volledige controle over je privacy

Wanneer we gordijnen, lamellen of jaloezieën uitzoeken voor onze kamers, moeten we ook rekening houden met hoeveel privacy we ermee hebben. Niet alle raambekleding zorgt voor genoeg privacy en je wilt natuurlijk dat natuurlijk wel. Met een vervelende bijkomstigheid dat je bijvoorbeeld je recent aangeschafte gordijnen of andere soorten raambekleding moet combineren met materialen of raambekleding die je privacy wel garanderen. Met duo rolgordijnen heb je dat probleem niet, omdat je ze volledig kunt sluiten en dat houdt in dat je ook jouw privacy hebt. De keerzijde van de medaille is dat het dan wel een stuk donkerder in de kamer is. Dat hoeft geen probleem te zijn, want met sfeervolle verlichting kun je dat weer eenvoudig oplossen.

De 5 voordelen van duo rolgordijnen

Duurzame raambekleding

Een ander groot voordeel van duo rolgordijnen is dat ze duurzaam zijn. Ze zijn eenvoudig te onderhouden en ze gaan jarenlang mee. Te danken aan het feit dat roljaloezieën van stevig Polyester zijn gemaakt. Polyester is eenvoudig af te nemen, niet vatbaar voor fel zonlicht en gaat ook jarenlang mee. Een klein nadeel van het materiaal is dat het niet in ieder interieur past. Polyester komt uitstekend tot zijn recht in moderne en industriële interieurs, maar voor klassieke of landelijke inrichtingen is het weer iets minder geschikt.

Duo rolgordijnen zijn eenvoudig te monteren

Een andere groot voordeel is dat duo rolgordijnen eenvoudig te monteren zijn. Je kunt ze zelf monteren als je handig bent met een rolmaat en een boormachine, maar je kunt natuurlijk ook altijd een professional inschakelen. In de regel worden duo rolgordijnen stevig verankerd en je loopt dus geen risico dat ze vallen of dat er problemen ontstaan wanneer je ze met de rol ketting bedient. Als je zelf gaat monteren is het wel belangrijk om het complete doek van een roljaloezie waterpas te hangen. Zo ontstaan er geen lelijke golven en kun je optimaal genieten van je duo rolgordijnen.

Duo rolgordijnen kopen? Hier moet je op letten

Duo rolgordijnen worden steeds vaker gekozen. Omdat ze praktisch zijn, net zo stijlvol zijn als bijvoorbeeld duurdere houten jaloezieën en, omdat je heel eenvoudig de lichtinval kunt regelen. Het is een minder goede keuze als je op zoek bent naar een verduisterende oplossing. Want roljaloezieën kunnen niet volledig verduisteren. Als je naar deze oplossing op zoek bent kun je nog altijd voor duo rolgordijnen kiezen, maar dan zou je ze moeten combineren met bijvoorbeeld verduisterende overgordijnen.

Op het gebied van keuze heb je geen gebrek, want duo rolgordijnen zijn in verschillende maten en kleuren te bestellen. Je kunt voor uitgesproken en felle kleuren kiezen, maar ook zachte en natuurlijke kleuren behoren tot de keuze. Zo kun je altijd wel een duo rolgordijn vinden die niet alleen bij jouw persoonlijke smaakt, maar ook bij jouw inrichting past.

Comments are closed.

Next Article:

0 %