HuisInspiratie

Keuzes maken! Hoe stel ik mijn eethoek samen?

Yes, een nieuwe eethoek!

De keuze is gemaakt. Er komt een nieuwe eethoek met een nieuwe eettafel.

Maar waar begin je…. Ga je voor rond, ovaal of rechthoekig? Een hoge tafel met barkrukken of juist een uitschuifbaar model voor als je vrienden op bezoek komen? En dan zijn er nog meer keuzes die je moet gaan maken. Er zijn namelijk marmeren eettafels, houten eettafels, glazen eettafels en ga zo maar door. Lees snel verder!

Keuzes maken! Hoe stel ik mijn eethoek samen?Keuzes maken! Hoe stel ik mijn eethoek samen?

Welke stijl past bij mij?

Qua stijl kan je natuurlijk alle kanten op gaan wat betreft eettafels, maar kijk vooral naar de sfeer die je in de rest van jouw woning al doorgevoerd hebt. Daar zit namelijk jouw persoonlijke smaak meestal al in verwerkt. De voorkeur voor rotan materialen, zwarte kleuren, zachte stoffen of juist het liefst zo wit en strak mogelijk is meestal van tevoren al bepaald zonder dat je het misschien beseft. Natuurlijk kan het ook zijn dat je juist voor heel wat anders wilt gaat dit keer. Des te leuker! Struin dan Pinterest af en sla alles op wat jouw interesse wekt. Zo kom je vaak terecht bij bepaalde merken die jou zullen aanspreken. Daar waar­­ Richmond Interiors een meer luxueuze collectie aanbiedt is Kave Home meer op de Scandinavische toer. Bedenk daarnaast welk materiaal jij fijn vindt om aan te tafelen. Zo voelen marmeren eettafels wat kouder aan dan materiaalsoorten, zoals hout.

Keuzes maken! Hoe stel ik mijn eethoek samen?

Het formaat

Voordat je daadwerkelijk de tafel gaat aanschaffen bedenk dan goed welk formaat het beste past, zowel bij jullie als persoon als in de ruimte. Vinden jullie het fijn om naast elkaar te zitten en zijn jullie meer samen dan met een grote groep, dan is een ronde tafel misschien wel een goede keus. Veel knusser dan een vierkant formaat! Wanneer je niet zoveel ruimte hebt voor een grote eettafel is een uitschuifbaar model een praktisch alternatief. Zo kan het bezoek wat geregeld langskomt alsnog gemakkelijk plaatsnemen. Binnen een handomdraai maak je van een 180 cm lange tafel een 220 formaat. Een tip! Plak op de vloer, dit kan gewoon met tape, de afmeting van de gewenste tafel. Zo kun je goed visualiseren welk formaat je kwijt kunt en sta je straks niet met een té grote tafel in een té kleine ruimte. Houd daarnaast altijd rekening met de eetkamerstoelen. Je hebt bijvoorbeeld genoeg ruimte nodig om naar achteren te kunnen schuiven maar ook de hoogte van de armleuningen moeten onder je tafelblad passen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %