Huis

Wat is het verschil tussen luxaflex en jaloezieën?

Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende raamdecoraties te benoemen. Dit zorgt ervoor dat er veel onduidelijkheden zijn. Zo weten veel mensen het verschil tussen Luxaflex en jaloezieën niet. In dit blogbericht willen we je uitleggen wat deze raamdecoraties precies zijn en wat het verschil er tussen is.

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën zijn een vorm van raamdecoratie die de zon tegen kunnen houden. De beschutting bestaat altijd uit horizontale of verticale stroken. Deze zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld jaloezieën van aluminium, hout, kunststof of textiel bemachtigen. Deze raamdecoratie wordt altijd aan de binnenkant van het huis opgehangen. Dit zorgt er direct voor dat ze minder last hebben van weersinvloeden en daarom langer mee gaan. Je kunt een jaloezie altijd met een touwtje bedienen. Zo kun je hem omhoog en omlaag doen. Daarnaast kunnen de stroken ook omgedraaid worden. Hierdoor wordt de zon tegengehouden en kun je genieten van een donkere ruimte. Uiteraard kun je ook de stroken zo hangen dat de zon juist naar binnen kan komen. 

Wat is een Luxaflex?

Een Luxaflex is exact hetzelfde als jaloezieën zijn. Luxaflex is namelijk een handelsmerk van het bedrijf Hunter Douglas. Omdat het merk zo bekend is geworden, wordt het door veel mensen gebruikt om de jaloezieën aan te duiden. Dit maakt het merk Luxaflex een perfect voorbeeld van merkverwatering. Andere voorbeelden van merkverwatering zijn bijvoorbeeld Pampers, Maxi Cosi of Aspirine. 

Voordelen van jaloezieën

Het plaatsen van jaloezieën in je woning, brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst is het een mooi accessoire om je interieurstijl mee te verduidelijken. Je kunt namelijk kiezen uit enorm veel verschillende materialen om je jaloezieën mee te laten maken. Daarnaast kun je ook de kleur van de jaloezieën eenvoudig zelf bepalen. In veel gevallen worden ze in het wit geleverd, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld zwarte jaloezieën gaan. Vervolgens zijn ze natuurlijk ook perfect om op te treden als zonwering. Als je de zon buiten wilt houden, kun je ze zeer eenvoudig dicht doen. Vervolgens kun je ze weer open doen als je de zon binnen wilt laten. Door het gemakkelijke systeem is dit zeer eenvoudig en snel te doen. In sommige gevallen kun je het zelfs laten doen door een automatisch systeem. Je hoeft dan enkel op een knop te drukken!

Onderhoud van jaloezieën

Het onderhouden van de raamdecoratie is erg gemakkelijk. Je hoeft er namelijk alleen maar met een stoffer langs als ze vies worden. Daarnaast ligt het aan het materiaal of je het met andere schoonmaakmiddelen schoon kan maken. Doorgaans kun je het altijd met een natte en droge doek schoonmaken.

Comments are closed.

Next Article:

0 %