Huis

Welk matras kun je het beste kiezen?

Er zijn soms van die aankopen die we bijzonder belangrijk vinden, terwijl me maar weinig verstand van het product in kwestie blijken te hebben. Wanneer je dan in de winkel staat, kan het zomaar gebeuren dat je met een product naar huis gaat dat niet bij jou past. Wij durven bijna te wedden dat dit bij jou ook geldt voor matrassen. De keuze is vaak reuze, maar onze kennis vaak nihil. Daarom lees je hieronder waar je uit kunt uit kiezen en welke keuze wat ons betreft de beste is.

Extra aandacht op de juiste plek

Het is belangrijk dat je matras natuurlijke houding stimuleert. Dat is precies wat je mag verwachten van een matras met comfortzones. Voor deze gebieden is een zachter materiaal gebruikt dan de  rest van het matras, waardoor je soepel kunt bewegen rond je schouders en heupen. Hierdoor helpt het matras je als het ware om in een natuurlijke houding te liggen, waardoor je rug en nek beter worden ontlast.

Individuele kracht

Pocketveringen zitten los verpakt in je matras, waardoor ze individueel met je lichaam kunnen meebewegen. Hierdoor veert je matras enkel mee op de plekken waar druk wordt uitgeoefend en blijft de rest van lichaam goed ondersteund. Ook deze matrassen zijn tegenwoordig vaak voorzien van comfortzones, waardoor bij het al upgrade zien van de bovengenoemde.

Revolutionair schuim

Dit bijzondere schuim wordt ook wel NASA schuim genoemd en werkt drukverlagend door zich naar je lichaam te vormen. Dit bevordert de drukverdeling, waardoor je lichaam wordt ontlast en tot rust komt. De tegendruk is echter niet zo groot dat tere plekken bij iedereen voldoende worden ondersteund. Een ander puntje van kritiek is de beperkte ventilatie. Hierdoor voelt het matras vaak snel warm aan en ga je sneller zweten.

Enorme veerkracht

Wij zijn het er unaniem over eens dat koudschuim matrassen pas echt het neusje van de zalm zijn. Ze combineren veerkracht, ventilatie en hygiëne namelijk in één. Dat werkt als volgt:

De hoge veerkracht (of high resilience) dankt het koudschuim matras aan zijn open celstructuur. Hierdoor kan het matras heel snel zijn oorspronkelijke vorm aannemen, en heb je geen last van kuilvorming op cruciale plekken als je heupen en schouders. Door deze goede vering, die ook intact blijft wanneer het matras warm wordt (dit is bij de traagschuim variant niet zo) , gaan de beste koudschuim matrassen wel meer dan 15 jaar mee. Bovendien resulteert de open celstructuur in een ademend matras dat uitstekend lichaamswarmte kan afvoeren en transpiratie tegengaat. Tot slot zijn deze matrassen ook nog eens anti-allergeen. Dat betekent dat ophopingen van bacteriën en mijten jouw bed bespaard zullen blijven.

Comments are closed.

Next Article:

0 %