Tuin

Feestje? Zo geef je een gezellige barbecue

Er is niets zo gezellig als een goed, geslaagd tuinfeestje, zoals bijvoorbeeld een barbecue met goede drankjes, fijne muziek, leuke mensen en natuurlijk heerlijk eten. Vind jij het tijd om een lekker feestje te geven? In dit artikel geven we je een paar tips voor een geweldige barbecue. Zo gaat jouw feestje de geschiedenisboeken van je vriendengroep of familie in.

Zorg voor voldoende zitplekken

Tja, als je gaat barbecueën, is het wel fijn als je ook ergens je bord kwijt kunt om het eten op te eten. Je wilt dan dus voldoende zitplekken, of in ieder geval statafels, zodat al je gasten fatsoenlijk kunnen eten. Misschien heb je al een eigen loungeset, of misschien kun je nog wat (extra) loungesets van vrienden lenen. Loungesets zijn sowieso goede plekken om gezellig met je vrienden en familie te zitten. Zeker een aanrader dus!

Maak het gezellig

Dat je het gezellig wilt maken, is natuurlijk nogal een open deur. Maar hoe doe je dat precies? Begin eens met een leuk muziekje, dat zorgt vaak al voor een heerlijke sfeer. Zoek een leuke playlist op bijvoorbeeld YouTube of Spotify op met van die heerlijke vrolijke en zwoele zomermuziek. Verder kun je de tuin natuurlijk ook een beetje aankleden. Zet bijvoorbeeld wat kaarsjes op de tafels en hang wat lampjes aan de schutting of in de bomen. Je kunt, als je voldoende ruimte hebt en het veilig kan, ook bijvoorbeeld een vuurkorf wegzetten. Dat zorgt voor een fijne warmte en een heerlijke sfeer.

Lekker eten

Goed eten kan natuurlijk niet missen op een barbecue. Je kunt dan natuurlijk voor de standaard spekjes, worstjes en hamburgers gaan, maar je kunt het ook wat specialer maken. Houden jullie van vis? Koop dan eens een hoop garnalenspiesje, of zalmmootjes voor op de barbecue. Je kunt er ook voor kiezen om een paar hele vissen, bijvoorbeeld dorades, te kopen en deze te vullen met bijvoorbeeld dille en citroen. Toch liever vlees? Kies dan één groot braadstuk waar je flink mee los kunt gaan. Zijn jullie vegetarisch? Ga dan voor gevulde paprika’s, gekruide courgettes, beboterde maïskolven en gevulde champignons. Dat wordt pas smullen!

Goede drankjes

Wat lekkere drankjes kunnen ook niet missen op een goede barbecue. Natuurlijk is een lekker koel wijntje of een goed biertje erg lekker, maar wat dacht je van een grote kan sangria, een speciaalbiertje, of een lekkere cocktail. Daarbij hoef je natuurlijk niet per se alcohol te drinken, er zijn ook meer dan genoeg geweldige drankjes (en cocktails) zónder alcohol. Keuze genoeg dus!

Comments are closed.

Next Article:

0 %