Huis

Wat kost een keuken plaatsen?

De wasbak in de keuken is aan vervanging toen, de kastjes hangen scheef of sluiten niet meer en het aanrechtblad vertoont slijtage. Met andere woorden, het wordt tijd voor een nieuwe keuken. Behalve de kosten voor de keuken zelf, doe je er verstandig aan de keuken te laten plaatsen. En ook daar zijn kosten mee gemoeid.

Zeer verstandig om de keuken te laten plaatsen door een specialist

Heb je eindelijk je droomkeuken gevonden, dan is het buitengewoon verstandig om die keuken door een vakman te laten plaatsen. Je kunt het uiteraard zelf proberen, dan echter is het eindresultaat vaak minder mooi dan wanneer je voor een specialist kiest. Veel voorkomende problemen als je zelf een keuken plaatst, is het niet goed aansluiten van leidingen en apparaten en keukenkastjes die wel hangen, maar allesbehalve recht hangen. En dat is geen gezicht. Ook al is de keuken nieuw. Wil je graag een zwarte kraan in je nieuwe keuken, dan wil je dat die kraan ook gewoon goed functioneert.

Mogelijkheden van de keuken zijn bijzonder gegroeid de afgelopen jaren

Het zal je in elk geval geen moeite kosten om een nieuwe keuken te vinden want het aanbod is met de jaren sterk gegroeid. De zwarte keukenkraan is eerder regel dan uitzondering en zo is eigenlijk alles mogelijk tegenwoordig. Nu alleen nog het plaatsen. De kosten kunnen per keuken variëren. Zo speelt de grootte van de keuken een rol bij de prijs voor de montage. Ook de indeling en opstelling kunnen een rol spelen in de hoogte van het prijskaartje. Ook eventueel meerwerk bepaalt voor een groot deel de prijs. Moeten er leidingen verlegd worden? Moet de oude keuken gedemonteerd worden? Het zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten.

Meer werk aan een grotere keuken

Een grotere keuken zal doorgaans duurder zijn als het om het plaatsen gaat. Er is dan immers sprake van meer kastjes en een groter werkblad. Daardoor duurt het monteren langer en hoe langer dit duurt, hoe hoger de kosten. Een kleinere keuken kan soms echter weer lastiger zijn om te monteren, vaak omdat dan gekozen is voor slimmere oplossingen. Tenslotte spelen ook jouw eisen een rol bij de uiteindelijke prijs. Ben jij iemand die kiest voor maatwerk en veel inbouwapparatuur, dan zal de montage langer duren en dan worden de kosten dus ook hoger.

Hoe dan ook, een keuken wordt mooier als je die laat plaatsen door een vakman. Het is de extra investering dubbel en dwars waard.

Comments are closed.

Next Article:

0 %