Tuin

De luxe voordelen van kunstgras in je tuin

Wil jij heel het jaar door een keurig nette tuin en heel het jaar door een mooi groen gazon? Dat is prima mogelijk. Dan leg je namelijk gewoon kunstgras in je tuin. Kunstgras heeft zich de afgelopen jaren zo sterk ontwikkeld, dat het amper nog van echt gras is te onderscheiden.

Altijd groen, hoe de weersomstandigheden ook zijn

Kunstgras kopen is zo gek nog niet. Je haalt een onderhoudsvriendelijk product in je tuin. Want is het kunstgras eenmaal gelegd, dan heb je er geen omkijken meer naar. Dan heb je heel het jaar door een groen gazon liggen. Ongeacht het weer. Dat betekent weer dat je extra vrije tijd hebt om te genieten van je tuin. Meer en meer is kunstgras een prima alternatief geworden voor normaal gras in je tuin. Je hoeft geen gras meer te maaien, je hoeft niet te sproeien of te verticuteren. Bemesten? Niet nodig. Je kunstgras is mooi en blijft mooi.

In verschillende soorten beschikbaar tegenwoordig

Het mooie is dat het moderne kunstgras overal tegen bestand is. Je hebt zelfs te kiezen. Wil je rechtopstaande grassprieten? Wil je wat andere bloemetjes door je kunstgras? Het is allemaal mogelijk, zoals er ook steeds meer kleuren kunstgras beschikbaar zijn. Je kunt dus ook voor een heel andere kleur kiezen, wil je echt opvallen met je tuin. Met kunstgras kun je alle kanten op.

Bestand tegen UV-straling en prima in staat water te verwerken

Wist je wel dat kunstgras prima bestand is tegen slechte weersomstandigheden? Kunstgras kan heel erg veel water verwerken, tot wel zestig liter per minuut per vierkante meter. Ook zonlicht heeft amper tot geen invloed op de kleur van je gras. Kunstgras is UV-stabiel namelijk en op de moderne kunstgrastapijten krijg je tegenwoordig ook steeds een lange garantietermijn.

Een zeer zachte landing

Kunstgras beperkt de groei van onkruid en je kunt kunstgras zo grot of klein kopen als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen toch een deel echt gras te houden en met kunstgras laat jij je (klein)kinderen ook met een gerust hart spelen in de tuin. Een val op kunstgras komt minder hard aan dan wanneer ze vallen op echt gras. Die klap zal veel harder aankomen. Niet voor niets wordt er steeds vaker kunstgras onder speeltoestellen gelegd. Kunstgras biedt een zachte landing. De voordelen van kunstgras zijn dus groot. Wat is nou mooier dan elke dag van het jaar een groen gazon? Niets toch!

Comments are closed.

Next Article:

0 %