HuisInspiratie

Maak een lichtplan voor jouw woonkamer met led verlichting

De manier waarop je lichtbronnen aanbrengt in jouw woonkamer is van grote invloed op de sfeer. Daarom is het belangrijk om een goed lichtplan te maken. Daarnaast is het natuurlijk slim om de laatste technologische trends te volgen en kies je voor led verlichting. Led lampen zorgen immers niet alleen voor een lager energiegebruik, ze zijn ook nog eens een duurzame optie. Met deze drie tips maak je in een mum van tijd een volledig lichtplan voor jouw woonkamer.

Led verlichting in jouw woonstijl

Zorg ervoor dat de lampen die je kiest passen binnen jouw woonstijl. Het is aan te raden om te kiezen voor verschillende varianten uit één productlijn. Heb je een industriële woonstijl? Dan kun je bijvoorbeeld een wandlamp, een staande lamp en overige lampen van hetzelfde robuuste materiaal kiezen. Kies wel voor lampen met Led als lichtbron. Een subtiele manier om licht in je woonkamer te brengen, is door middel van spots in het plafond. Het assortiment van Letsleds led verlichting biedt led lampen voor verschillende toepassingen in de woonkamer.

Zorg voor sfeerverlichting

In de woonkamer heb je licht van verschillende sterktes nodig. Wanneer je bijvoorbeeld op de bank een boek wilt lezen, moet je dit comfortabel kunnen doen met heldere verlichting. Als je in de avond visite krijgt of quality time doorbrengt met je gezin, kun je juist behoefte hebben aan sfeerverlichting. Zorg ervoor dat je in jouw woonkamer aan deze verschillende behoeftes kunt voldoen. Je kunt daarbij kiezen voor verschillende lampen op verschillende plekken, maar het is nog makkelijker om dimmers te installeren. Zie producten hier om in een handomdraai zelf jouw woonkamer van dimmers te voorzien.

Kies de juiste lichtkleuren

Veel mensen denken ten onrechte dat Led verlichting koel en fel is. De kleur van het licht is echter volledig afhankelijk van de Led lamp die je kiest. Je kunt bij de aanschaf van Led verlichting kiezen tussen verschillende kleuren. En dan niet alleen tussen verschillende primaire kleuren, maar ook diverse tinten van één kleur. Zo kun je kiezen voor witte verlichting met een warme kleur. Een lichtkleur van 2700 tot 3000 Kelvin is uitstekend om een warme sfeer in de woonkamer te creëren. Dit witte licht is namelijk warm en rijk waardoor je de kamer gezellig maakt. Wil je op bepaalde plekken in de kamer juist een koel en fel licht, bijvoorbeeld om goed te kunnen werken, dan kun je ook daar je keuze in maken bij het bepalen van de lichtkleur.

Je interieur verfrissen? Bekijk Room21 eens!

Comments are closed.

Next Article:

0 %