Huis

Wat zijn de voordelen van een makelaar in Arnhem?

Wil je een huis kopen of verkopen in Arnhem? Dan heeft het inschakelen van een lokale makelaar in Arnhem meerdere voordelen. In dit blogartikel zetten we de werkzaamheden en voordelen van een makelaar voor je op een rijtje.

Verschillende soorten makelaars

Niet elke makelaar houdt zich bezig met dezelfde werkzaamheden. Doorgaans maken we onderscheid tussen aan- en verkoopmakelaars, verhuurmakelaars en BOG-makelaars. Eerstgenoemde zijn gespecialiseerd in het bemiddelen tussen mensen die een huis in Arnhem kopen en/of verkopen, terwijl verhuurmakelaars juist de verhurende partij ondersteunen. BOG-makelaars zijn enigszins de vreemde eten in de bijten: zij focussen zich namelijk vooral op de aankoop, verkoop en het verhuur van bedrijfspanden, zoals kantoren, winkels en andere bedrijfsruimtes.

Diverse taken

De makelaar in Arnhem heeft verschillende taken. Welke dit precies zijn hangt natuurlijk af van het ‘type’ makelaar (aan- of verkoop, verhuur of BOG) en de wens van de partij die de makelaar inschakelt. Over het algemeen neemt de makelaar de volgende taken op zich:

  • advies geven over aan- of verkoopprijs
  • geschikte woningen (aankoop) of kopers/huurders (verkoop/verhuur) zoeken, selecteren en screenen
  • regelen en/of inplannen van bezichtigingen
  • onderhandelingen voeren
  • opstellen van het contract
  • juridische en notariële zaken

De voordelen van een makelaar in Arnhem

Waarom zou je kiezen voor een makelaar als je ook zelf kan proberen je huis in Arnhem te kopen of je woning in de Gelderse stad te verkopen? Via platformen als Funda lijkt zelf een huis kopen in Arnhem immers kinderspel. Toch is dit doorgaans geen goed idee. Een aankoopmakelaar, verkoopmakelaar of verhuurmakelaar inschakelen brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee:

Wat zijn de voordelen van een makelaar in Arnhem?

1. Lokale kennis en contacten 

De makelaar in Arnhem heeft veel kennis van de lokale huizenmarkt en een uitgebreid netwerk. Hierdoor kan zij of hij gericht op zoek gaan naar de juiste woning vindt u sneller een huis dat aansluit aan uw wensen. Verkoopt u uw huis, dan weet de makelaar dankzij zijn kennis en contacten snel geschikte kopers te vinden.

2. Minder stress, gedoe en tijd

Een makelaar ontlast. Daar waar je anders zelf alles moet regelen, van de advertenties online zetten tot de bezichtigingen en van de onderhandelingen tot de contractuele en juridische afhandeling, regelt de makelaar dit nu. Dit scheelt je een hoop tijd, gedoe en stress.

3. Advies

Daarnaast geeft de makelaar ook advies. Bijvoorbeeld over de ver- of aankoopprijs, over de onderhandelingen (wel of niet doen), over de buurt waarin de woning zich bevindt (leuk of niet), noem maar op. Dankzij dit advies koopt of verkoop je de woning voor een eerlijke prijs.

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %