Huis

Woonkamer zonder bank?

Een woonkamer zonder bank is niet meteen het eerste waar je aan denkt als je je woonkamer in gaat richten. Toch is het zo dat je zonder bank ook prima een hele leuke en gezellige woonkamer in zou kunnen richten. In plaats van een woonkamerbank kies je dan voor hele andere dingen. As je alleen woont is een grote bank niet echt noodzakelijk toch? Het neemt immers alleen maar extra ruimte in. In deze blog lees je meer over hoe je je woonkamer in zou kunnen richten zonder bank.

Klein maar fijn

Wanneer je uit huis gaat en op jezelf gaat wonen is het vaak zo dat je begint met een klein huisje waar je misschien niet meteen al je dromen waar kan maken. Maar ieder begin is een begin toch? Ook in een klein huis kan je er een droom plekje van maken, alleen zal je soms bepaalde keuzes moeten maken die niet meteen voor de hand zouden liggen. Een woonkamer zonder bank, heb je daar wel eens over nagedacht?

Zo zou je bijvoorbeeld als je maar een kleine woonkamer hebt er voor kunnen kiezen geen bank in de woonkamer neer te zetten. Natuurlijk is het wel zo dat je wel ergens lekker moet kunnen zitten na een drukke dag. Het gemis van een bank zou je dan op kunnen vangen door een heerlijke loungestoel met een poef. En in een hoek van de woonkamer zou je eventueel een heerlijke zitzak neer kunnen zetten waar je heerlijk in weg kan zakken bij het lezen van een goed boek. 

Naast de zitzak zou je de boel wat op kunnen fleuren met een mooie grote kamerplant. Wanneer je dan lekker in je zitzak zit en van een boek aan het genieten bent zorgt die mooie kamerplant voor een beetje extra rustgevende sfeer. 

Wanneer je dit in de buurt van de vensterbank zou inrichten zou je als vensterbank decoratie ook een paar mooie planten neer kunnen zetten. Op die manier heb je dan toch een hele rustgevende en knusse zithoek gecreëerd. Waardoor je de bank niet kan missen.

Een fauteuil met poef

Een heerlijke fauteuil met poef om in de avond even lekker weg te zakken voor de televisie is ook een ook een prima alternatief voor de bank. Wanneer je visite krijgt zou er ook iemand op de poef kunnen gaan zitten. Zo heeft de poef meteen een dubbele functie gekregen en sla je twee vliegen in één klap. Zo is klein wonen toch ook wel fijn.

Een eettafel in de woonkamer

Een eettafel in de woonkamer

Wanneer je graag een eettafel in de woonkamer zou willen hebben met beperkte ruimte zou je een kleine ronde eettafel kunnen nemen. Rondom deze tafel kan je dan stoelen kwijt die je dan onder de tafel kan schuiven wanneer je ze niet gebruikt. Zo nemen de stoelen geen extra ruimte in beslag. Ook met bezoek is het gezellig om aan een ronde tafel gezellig te zitten en te borrelen. 

Door de ronde vorm van de tafel voelt het toch als heel knus en huiselijk en je zit ook nog eens lekker dicht bij elkaar. Het is ook ideaal wanneer je een bordspel wil doen met elkaar, iedereen zit dan even ver van het spel op de tafel af. Met een rechthoekige tafel is dat anders. Die neemt meer ruimte in en men zit verder van elkaar af, wat het al minder persoonlijk maakt. 

Kussens voor op de vloer

Voor op de vloer zou je ook vloerkussens kunnen kiezen. Deze zou je lekker makkelijk op kunnen bergen in een vacuüm zak. Deze zou je kunnen opbergen onder je bed. Door de vacuüm zak neemt het weinig ruimte in. Deze kan je met behulp van de stofzuiger helemaal luchtdicht zuigen. 

Vloerkussens zijn in vele verschillende soorten en maten te krijgen. Ook de kleur is helemaal naar je eigen smaak en voorkeur aan te passen. Zo zou je vloerkussens kunnen kiezen die helemaal bij jouw smaak passen.

Zomaar wat ideetjes

De tips hierboven zijn zomaar wat ideetjes die je toe zou kunnen passen wanneer je je woonkamer zonder bank in wil gaan richten. Er zijn vast nog vele andere leuke dingen te bedenken waardoor je een woonkamer zonder bank zou kiezen. Je kan je eigen creativiteit hier helemaal op los laten gaan.

Comments are closed.

Next Article:

0 %