Huis

Voordelen van een rimfree toilet

Wat is precies een rim free toilet? Je ziet deze rimfree toiletten tegenwoordig alleen maar, ook wel rimfree wandcloset genoemd. Zoals de naam het eigenlijk al prijsgeeft is een rimfree toilet een toilet zonder rand. In deze blog gaan we er dieper op in en we zullen antwoorden geven op de volgende vragen: hoe werken ze, zijn ze jouw tijd, geld en moeite waard en zou je moeten overwegen om er een aan te schaffen?

Wat is een rimfree toilet precies?

In de sanitairmarkt staat deze toiletten bekend als een rimfree of rimless toilet. Zoals in de introductie al geschreven, is dit een toilet zonder rand. Tegenwoordig zie je dit soort toiletten steeds meer en de kans is zeer groot dat je al een rimfree toilet hebt gebruikt.

Vanaf de buitenkant ziet een rimfree toilet er ongeveer hetzelfde uit als een ‘standaard’ toilet. Pas als je het deksel op een ervan optilt, onthullen ze de reden voor hun randloze naam. Een standaard toilet heeft een rand rond de bovenkant van de kom, het is die soms moeilijk schoon te maken plek.

Maar met een randloos ontwerp is dat moeilijk bereikbare ‘onder de rand’ gedeelte van jouw toilet weggenomen, wat zorgt voor een eenvoudiger uiterlijk dat gemakkelijk schoon te maken is en zo zijn voordelen heeft.

Wat zijn de voordelen?

Esthetisch gezien zit er bijna geen verschil tussen een rimfree toilet en een standaard toilet. Maar een randloos toilet is het schoonmaken veel gemakkelijker en dit zal dus de hygiëne verbeteren.

Denk aan het schoonmaken van een gemiddelde toiletpot. De buitenkant is relatief eenvoudig omdat je elk deel van het oppervlak kunt zien; pas als je naar binnen gaat, begint het gedoe. De rand aan de bovenkant van het toilet is niet eenvoudig schoon te maken.

Deze rand is een plek waar alle viezigheid, bacteriën en kalkaanslag zich flink ophopen. Je kan het ook moeilijk zien en je kan er nog moeilijker bij. Dit maakt het schoonmaken een regelrechte ramp. 

Het punt is dat je er nooit zeker van kunt zijn dat je elk laatste beetje vuil onder de rand van een toiletpot hebt weggespoeld en het belangrijkste voordeel van een randloos toiletontwerp haalt dat probleem uit de schoonmaakvergelijking.

Zonder rand is het schoonmaken van de binnenkant van de kom net zo eenvoudig als het schoonmaken van de buitenkant van het toilet. Je kan overal zien wat je moet schoonmaken en je kunt er zeker van zijn dat je elke centimeter van het oppervlak hebt schoongemaakt.

Directe spoeling

Naast de schoonmaak aspecten zijn er natuurlijk nog meer voordelen aan een randloze toiletpot. In tegenstelling tot meer traditionele toiletten, hebben veel randloze wc potten een techniek voor directe spoeling.

Een directe spoeling spuit water direct rond de kom van het toilet, waardoor het effectiever en efficiënter wordt gewassen dan de waterherverdelingsmethoden van oudere ontwerpen. Het mooie van een directe spoeling is dat, hoewel hij krachtiger is dan een standaard spoeling, ook zuiniger is. Hierdoor bespaar je ook nog eens geld op de waterrekening.

Is een rimless toilet het waard?

Een rimless toiletpot is het meer dan waard. Je bespaart kosten en het is een stuk hygiënischer. Bovendien zijn de meeste moderne toiletpotten voorzien van een rimfree model. Je kan er bijna niet meer omheen!

Comments are closed.

Next Article:

0 %