Overig

Kies voor kwaliteit voor je vloer!

Een vloer is een essentieel onderdeel van je interieur. Het bepaalt mede de stijl die je wilt weergeven met je meubels. Bovendien moet een vloer ook praktisch zijn. Het mag niet te veel onderhoud vragen en het is niet aan te raden om een vloer te kiezen waar je al het vuil meteen op ziet. PVC vloeren of houten vloeren kunnen een mogelijkheid zijn.

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn houtvrije vloeren die worden gemaakt van kunststof. Dankzij de huidige technieken is het voor iemand die weinig kennis heeft van vloeren heel moeilijk om een PVC vloer te onderscheiden van een houten vloer. PVC vloeren hebben heel wat voordelen. Een van de grootste pluspunten is dat het een vloer is die lang meegaat en weinig onderhoud vraagt. Een vloer uit PVC is kan tegen water waardoor het voldoende is om de vloer te stofzuigen en te dweilen met óf zonder reinigingsmiddel. 

Een ander groot voordeel is dat deze vloeren heel geluiddempend zijn. Ideaal wanneer je kinderen hebt die vaak dingen laten vallen. Wanneer je in een appartement woont, hoef je dus niet bang te zijn dat je onderbuur alles hoort. Als je zelf iets laat vallen waardoor er een beschadiging op de vloer is gekomen, kan je heel eenvoudig de beschadigde plank afzonderlijk vervangen.

Wanneer je graag vloerverwarming wilt, zijn PVC vloeren ook een uitstekende keuze. Ze laten namelijk heel eenvoudig warmte door omdat de vloeren van PVC vaak erg dun zijn. Heb je interesse in PVC vloeren dan kan je altijd inspiratie opdoen bij de Vloerenkamer

Voordelen van houten vloeren

Ook houten vloeren hebben heel wat voordelen. Net zoals PVC vloeren, zijn houten vloeren gemaakt om lang mee te gaan. Wanneer er tekenen van slijtage op de vloer komt, kan je deze eenvoudig opschuren en terug opnieuw lakken. Zo lijkt je vloer weer als nieuw zonder dat je hem hebt moeten vervangen. 

Houten vloeren zijn niet moeilijk te onderhouden. Belangrijk om te weten is dat een houten vloer wel minder goed tegen water kan dan een PVC vloer. Wanneer je dus iets vloeibaars hebt gemorst, is het belangrijk dat je het meteen opruimt. Anders dringt het door tot in het hout. 

Bovendien is hout een natuurproduct en het straalt een zekere warmte en authenticiteit uit. Een houten vloer past in elke woning. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende houtsoorten, waardoor er zeker een vloer is die bij je interieur past. Ga naar de Vloerenkamer om ideeën op te doen!

Comments are closed.

Next Article:

0 %