Huis

Vensterbank decoratie

Wat wel eens vergeten wordt als het om het inrichten van het huis gaat is de vensterbank. Ach, de vensterbank. Zonde, want juist met decoratie op de vensterbank kun je het verschil maken. Bovendien kan de decoratie op de vensterbank zeer praktisch zijn, bijvoorbeeld tegen inkijk. Wat betreft decoratie is heel erg veel mogelijk. We zetten hier een aantal opties voor je op een rij.

Leuke decoratie voor op de vensterbank

Zoals gezegd is er heel erg veel decoratie mogelijk op de vensterbank. Wat dacht je van zomerbloemen en van Led verlichting. Je kunt de decoratie aanpassen aan de tijd van het jaar, denk in dat kader maar eens aan de kerstdagen als voorbeeld. Je kunt kiezen voor kleinere decoratie of juist een eyecatcher op de vensterbank.

Vensterbank decoratie tegen inkijk

Een belangrijk argument om de vensterbank te decoreren is wel om zo de inkijk te beletten. Niets vervelender dan dat mensen in het voorbij gaan steeds bij je naar binnen kijken. Dit probleem kun je simpel oplossen. Dat doe je met bijvoorbeeld hangende planten, met hoge decoratie dus. Je hangt ze boven de vensterbank en behalve dat je zo de inkijk belet, wordt de kamer ook een stuk gezelliger. Geschikte planten zijn de Dischidia Geri maar zeker ook kruiskruid en de graslelie kun je hiervoor gebruiken. De planten doen het voor het raam vaak extra goed, vanwege het zonlicht dat ze krijgen. Tegen inkijk kun je ook kiezen voor een grote plant op de vensterbank.

Vensterbank decoratie modern

Heb je een moderne inrichting? Dan decoreer je uiteraard je vensterbank ook op moderne wijze. Kies voor een aantal kleine en strakke decoraties en laat de vensterbank voor het overige leeg. Zo creëer je precies de juiste sfeer in een moderne inrichting. Kies voor een aantal elegante vaasjes en verander zo een lege vensterbank in een zeer chique vensterbank.

Vensterbank landelijk inrichten

Kies nu voor een wat vollere vensterbank, als je de vensterbank althans een landelijke look wilt geven. In een wat oudere woning kies je voor bijvoorbeeld meer brocante. Combineer ze met bijvoorbeeld meer vrolijke bloemen en ook ouderwetse koffiemolens scoren goed in een landelijke inrichting.

Smalle vensterbank decoratie

Heb je een wat kleinere en smallere vensterbank? Kies dan voor kleinere plantjes, voor bijvoorbeeld een mix van minivarens en vetplantjes. Ook mini-cactusjes doen het goed op de smallere vensterbank. Ook nu geldt dat de plantjes voor het raam door het extra zonlicht dat ze krijgen sneller groeien. Wel iets om rekening mee te houden. De combinatie van planten geeft altijd een leuk effect, zeker op de smalle vensterbank.

Vensterbank decoratie groot raam

Voor een groter raam kun je prima uit de voeten met bijvoorbeeld verschillende kunstvormen. Dit kan al een beeld zijn, maar even goed een schitterende vorm van glas. Er zijn tal van grotere kunstvormen van glas beschikbaar voor op je vensterbank voor een groter raam. Grotere bloemen staan ook prima op deze vensterbank, bijvoorbeeld in combinatie met een extra winterdecoratie. Creëer zo voor het grotere raam een meerkleurig palet. Staat echt meer dan uitstekend.

Comments are closed.

Next Article:

0 %