Huis

Tips voor stijlvolle raambekleding

Een stijlvolle raambekleding kan de styling van je interieur helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan op maat gemaakte shutters die passen binnen verschillende woonstijlen van klassiek tot modern. Shutters van hoge kwaliteit kunnen een sieraad zijn voor je huis. Er wordt echter ook nog steeds vaak gekozen voor gordijnen of inbetweens. We zien hierbij twee stijlen ontstaan: licht & luchtig en warm & rijk. Wij geven je tips voor stijlvolle raambekleding voor jouw huis. Welke raambekleding past het beste bij jouw persoonlijke woonstijl?

Shutters, altijd een goede keuze

Momenteel zijn shutters erg populair, met name bij mensen die een groter budget hebben voor raambekleding. Het voordeel van shutters is dat deze volledig op maat zijn te maken. Er kan gekozen worden tussen shutters van kunststof of van hout. Je kunt zelf bepalen hoeveel daglicht je binnen laat. Shutters zorgen voor veel privacy en vormen in de zomer een goede zonwering. Zo weet je zeker dat je de zon en dus de warmte buiten houdt. Kies je voor kwalitatieve shutters, dan kun je duurzaam gebruik maken van deze uiterst fijne raambekleding. Bovendien zijn shutters niet alleen geschikt voor een landelijk interieur, maar komen ze ook goed tot hun recht bij een moderne of industriële woonstijl.

Inbetweens: licht en privacy

Inbetweens zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze stijlvolle gordijnen zorgen dat je voldoende privacy ervaart zonder dat je het daglicht in huis verliest. Bovendien zorgen deze gordijnen er in de avond voor dat er een geborgen sfeer ontstaat wanneer ze gesloten zijn. Denk bij de aanschaf van inbetweens goed na over de stof, de kleur en plooi. Er wordt vaak gekozen voor een klassieke kleur en een fijne stof met een vlinderplooi. Inbetweens kunnen een stijlvol element vormen in ieder interieur. Combineer ook eens verschillende kleuren voor een verrassend accent.

Rijke stoffen en dessins

Wie de trends op het gebied van raambekleding volgt, zal het niet ontgaan zijn dat er ook weer steeds vaker gekozen wordt voor rijke, zwaardere stoffen. De velours gordijnen in warme kleuren en bloemenprint hebben wel een upgrade gehad ten opzichte van vroeger. Deze uiterst stijlvolle raambekleding zorgt voor een warm en luxe accent in het interieur. Het is met name geschikt voor grote ruimtes die een verbindend element zoeken, of ruimtes waarin warmte centraal staat, zoals bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer. In kleinere ruimtes kan er beter gekozen worden voor andere raambekleding, bijvoorbeeld voor shutters.

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %