HuisLifestyle

Het verschil tussen een jacuzzi en hottub

Praten we over wellness dan hebben we het over een levensstijl, een gezond lichaam en een gezonde geest. Het neemt een steeds belangrijkere positie in en mensen besteden er thuis ook steeds meer aandacht aan door bijvoorbeeld het aanschaffen van een jacuzzi of een hottub in een luxe badkamer. Want tussen deze baden bestaat wel degelijk een verschil. In de luxe badkamer is tegenwoordig behalve voor een jacuzzi ook ruimte gemaakt voor een televisie.

Om de koude wintermaanden door te komen

De hottub komt van origine uit Scandinavië waar mensen door in het bad te gaan zitten warm bleven in de zeer koude wintermaanden. In originele vorm is een hottub een houten ton gevuld met water dat door het stoken van hout opgewarmd werd. Tegenwoordig echter, heb je ook een hottub in de vorm van een kunststof kuip. In dat geval wordt niet meer gestookt met hout om het bad warm te maken, maar wordt gewoon een verwarmingselement gebruikt.

Een van de meest traditionele vormen van het spa bad

Een hottub geldt als een van de meest traditionele vormen van een spa bad en wordt als dé voorloper van de modern spa beschouwd. Met een hottub heb je dus echt iets bijzonders in of om je huis. De moderne hottub is overigens zo modern te maken als je zelf wenst. Je kunt bubbels toevoegen, kiezen voor jets, led verlichting en een filterpomp. Het zijn elementen die je vroeger niet in de hottub tegenkwam.

Jacuzzi is iets heel anders dan het bubbelbad

Iets heel anders is dus de jacuzzi. Ook dit is een soort van spa bad. Overigens is – iets dat veel mensen niet weten- jacuzzi een merknaam en dus niet eens zozeer de typering van een type bad. Een jacuzzi is min of meer een bubbelbad. Door de populariteit zijn veel mensen vergeten dat de jacuzzi een bubbelbad is en tegenwoordig wordt al bij elk warm bad gedacht dat het een jacuzzi is. De jacuzzi kun je zowel binnen als buiten plaatsen en ook de jacuzzi kun je tegenwoordig zo rijk uitrusten als je wenst. Zo goed als alles is mogelijk. Van led verlichting tot wifi en luxere zitplaatsen.

Een whirlpool is letterlijk vertaald een draaikolk

Overigens is er ook nog een whirlpool, ook een soort van bubbelbad. Letterlijk vertaald is een whirlpool een draaikolk. In een whirlpool worden waterstralen in het bad worden gepompt. Grote verschil met een standaard bubbelbad is dat een bubbelbad lucht gebruikt om bubbels te creëren. In een whirlpool wordt dit effect met water gerealiseerd om zo ongeveer hetzelfde effect te bereiken.

Op zoek naar de leukste lifestyle verhalen? Neem dan eens een kijkje op Lovethat.nl.

Comments are closed.

Next Article:

0 %