Huis

Alles over de huidige woningmarkt

Er wordt momenteel met regelmaat gesproken over de gekte op de woningmarkt. Je vraagt je misschien af wat deze trend voor gevolgen heeft voor een eventuele verkoop van je woning. Of je bent juist een woningzoeker en wilt graag weten hoe jij een woning kunt kopen in de huidige woningmarkt. Wij vertellen je graag meer over de woningmarkt en hoe jij daar als (ver)koper van kunt profiteren.

Een snelle en goede verkoop

Wie zijn huis wil verkopen had geen betere woningmarkt kunnen treffen. Er is namelijk een veel grotere vraag naar woningen dan dat er huizen te koop staan. Het gevolg is dat je niet alleen je huis snel en gemakkelijk kunt verkopen, je krijgt er ook een zeer hoge prijs voor. De onderlinge concurrentie tussen potentiële kopers zorgt er namelijk voor dat de verkoopprijzen de laatste jaren sterk zijn gestegen. Een koper betaalt nu circa 12% meer voor een woning dan in 2019. Dat betekent dat je nu het maximale kunt halen uit de verkoop van jouw woning. Een snelle en goede verkoop maakt het daarom voor veel woningeigenaren zeer aantrekkelijk om de woning nu te verkopen.

Lage hypotheekrente

Een huis kopen is door de krapte op de woningmarkt een stuk lastiger geworden. De prijzen stijgen en je hebt als potentiële koper veel concurrentie. Dit is echter ook een aantrekkelijk moment om een woning te kopen. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek namelijk profiteren van een zeer lage hypotheekrente. In de praktijk betekent dit dat je maandelijks minder geld kwijt bent aan je hypotheek, je hebt dus relatief lage maandlasten in vergelijking met een hypotheek die je jaren geleden afsloot. Dit is ook goed nieuws voor mensen die hun huis willen verkopen en een nieuwe woning aanschaffen: de hypotheekrente is waarschijnlijk lager dan die van de huidige hypotheek.

Het begint met een goede makelaar

Hoe houd je je hoofd koel tijdens de gekte op de woningmarkt? Alles begint bij de keuze van een goede makelaar in Eindhoven. Een makelaar die met je meedenkt en ervoor zorgt dat jij het maximale uit je woning kunt halen. Een aankoopmakelaar kan je aan de andere kant helpen om jouw plaats te veroveren op de woningmarkt en die droom van een nieuwe woning werkelijkheid te laten worden. Makelaars weten immers precies wat er speelt op de woningmarkt en zetten zich in om jouw belangen te dienen, of dit nu gaat om de verkoop van jouw woning of de aankoop van je allereerste eigen huis.

Comments are closed.

Next Article:

0 %