Huis

Waarom een kruipruimte ventilatie plaatsen?

Het ventileren van een ruimte zorgt voor een goed klimaat. Zowel voor een woning als voor een andere ruimte is dit belangrijk. Onder iedere woning vind je een kruipruimte. Ook voor deze ruimte is het belangrijk dat er een goede ventilatie is. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij kruipruimte ventilatie plaatsen en waarom is dit belangrijk? Wij leggen het je graag uit.

Wat is een kruipruimte eigenlijk?

Een kruipruimte bevindt zich onder de woning. Het is een ruimte van ongeveer een halve meter tussen de grond en de woning. Je kunt er dus niet in lopen, maar enkel kruipen. Vandaar dus ook de naam kruipruimte. In oudere woningen is de kruipruimte bedoeld zodat het houten onderstel niet gaat rotten. Als het in contact staat met de grond, wordt het namelijk erg snel nat en gaat het rotten. Nieuwe huizen hebben niet altijd een kruipruimte, maar veel wel. Er wordt namelijk vaker met beton gewerkt, waardoor een kruipruimte niet altijd nodig is. De meeste huizen hebben echter wel een kruipruimte, omdat hier leidingen lopen waar je dan nog wel bij kunt.

Waarom een kruipruimte ventilatie plaatsen?

Waarom een kruipruimte ventileren?

Voor veel mensen is het duidelijk dat ventilatie goed is voor ruimtes. Het zorgt voor een frisse lucht en het is goed voor de gezondheid. Kruipruimte ventilatie is daardoor ook erg belangrijk. Ondanks dat je er zelf nooit komt. Is het wel belangrijk dat deze ook geventileerd wordt. Als de kruipruimte geen ventilatie heeft, kunnen er namelijk verschillende problemen ontstaan. Allereerst kunnen er vochtproblemen ontstaan. De vochtige lucht heeft dan namelijk geen kant om op te gaan. Door ventilatie te plaatsen, kan de vochtige lucht naar buiten begeleid worden. Daarnaast kunnen er ook schimmels groeien als er niet voldoende ventilatie is. De schimmels groeien namelijk enkel bij een windstille ruimte met een luchtvochtigheid van boven de 70%. Door ventilatie toe te voegen aan de kruipruimte, zorg je er dus voor dat de schimmels niet kunnen groeien. 

Hoe wordt een kruipruimte geventileerd?

Het ventileren van de kruipruimte wordt gedaan door verschillende manieren. In de meeste gevallen wordt er een of meerdere ventilatiegaten gemaakt. Er wordt dan voor gezorgd dat er een open verbinding komt tussen de buitenruimte en de kruipruimte. Dit zorgt ervoor dat de lucht via de verbinding naar binnen en buiten kan gaan. De kruipruimte ventilatie wordt altijd verzorgd door een professional. Deze weet namelijk precies hoe de kruipruimte geventileerd moet worden en hoe je dit het beste kan doen. Je wilt namelijk voorkomen dat je te veel gaten in het huis gaat maken om de ventilatie te plaatsen. Wil jij kruipruimte ventilatie laten plaatsen? Schakel dan een vakman in om het werk te voltooien!

Comments are closed.

Next Article:

0 %