Tuin

De voor- en nadelen van kunstgras

Iedereen wil wel een mooi groen grasveld in de tuin. Kinderen kunnen er lekker op spelen, je kunt er heerlijk op loungen en het ziet er prachtig uit. Toch is het best moeilijk om een grasveld of gazon netjes en mooi te houden. Je moet er heel wat aandacht aan besteden om te voorkomen dat het dor wordt of dat er kale plekken inkomen. Daarom zou je ook kunnen kiezen voor kunstgras. Dit is een eenvoudige manier die ervoor zorgt dat je altijd een net gazon hebt. Maar wat is nou fijner? De voor- en nadelen van kunstgras staan hier voor je op een rij.

Het blijft lang mooi

Het belangrijkste voordeel van kunstgras is dat het altijd mooi blijft. Ook wanneer het lang droog blijft of wanneer het weer te nat is. Dit betekent ook dat je er vrij weinig omkijken naar hebt. Wanneer je een grasmat in de achtertuin legt hoef je hem bijvoorbeeld niet te maaien, te bemesten of te besproeien. Kunstgras hoeft alleen maar aangelegd te worden. Wel zou je ervoor kunnen kiezen om de grasmat af en toe te borstelen met een bezem. 

De voor- en nadelen van kunstgras

Het gaat lang mee

Doordat kunstgras vrijwel geen onderhoud vraagt is het ook veel duurzamer dan echt gras. Wanneer echt gras aan vervanging toe is, kun je kunstgras nog een lange tijd laten liggen. Dit zal je vervolgens ook weer voelen in jouw portemonnee. Daarnaast hoeft kunstgras niet besproeit te worden, waardoor het kostbare water niet wordt verspild. Ook dit scheelt weer in kosten. 

Nadelen van kunstgras

Een nadeel van kunstgras is dat het de aanschaf ervan wel een stuk duurder is dan graszaad of graszoden. Je wilt natuurlijk wel dat het kunstgras er zo echt mogelijk uitziet en dan kom je al snel op een wat duurdere variant uit. Daarnaast is kunstgras ook vrij hard, waardoor het voor kinderen niet zo fijn kan zijn om op te spelen. Ook wordt een grasmat van kunstgras erg warm als in de warme zomermaanden, dus ook dat is oppassen met blote voeten. 

De voor- en nadelen van kunstgras

Zelf kunstgras aanleggen

Wanneer de voordelen van kunstgras zwaarder wegen dan de nadelen, kun je altijd zelf kunstgras aanleggen. Dit kun je zelf heel eenvoudig doen, maar houd hierbij wel rekening met eventuele wateroverlast. Ga dan ook voor een mat die het water goed doorlaat zodat er geen plassen ontstaan. Zo voorkom je wateroverlast en kun je optimaal genieten van jouw eigen groene gazon. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %