Huis

Wat te doen als je ineens gas ruikt?

Ruik jij een gaslucht in je woning? Dan is het tijd om snel in actie te komen. Het kan namelijk zijn dat je een gaslek in huis hebt. Dat is een serieuze zaak en dat moet je daarom op de juiste manier aanpakken. Wij laten je graag zien wat je kunt doen om deze vervelende situatie weer op te lossen. Als je weet waar je de juiste mensen kunt vinden om je te helpen, is je probleem zo opgelost. Hou echter altijd in het achterhoofd dat je geen dingen moet doen waar je niet zeker van bent. Twijfel je dus? Zorg dan dat je uit je woning gaat en dat je van afstand hulp inschakelt. 

Hoe herken je een gaslek? 

Zoals je waarschijnlijk weet, is aan gas een luchtje toegevoegd. Gas is dus heel duidelijk te ruiken. Weet je zeker dat je gasfornuis niet meer open staat, dan kan het zijn dat je een gaslek hebt. Denk je dat je een lekkende gasslang hebt, dan kun je deze insmeren met zeepsop. Op die manier kun je zien of de slang echt lek is want waar bubbeltjes ontstaan, zit een lek. Het kan ook zijn dat je een sissend geluid hoort. Kun je duidelijk traceren waar dit vandaan komt, dan kun je vervolgens een expert inschakelen. Kun je het euvel niet lokaliseren, dan is ook van groot belang dat je een specialist laat komen die je kan helpen. 

Neem contact op met een specialist 

Als je er niet uitkomt waar het gaslek zit, dan is het tijd om een expert in te schakelen die het gaslek opsporen kan. Je kunt eens naar de site Lekkageprobleemkwijt.nl surfen. Op deze site kun je heel eenvoudig in contact komen met alle lekkagespecialisten bij jou in de regio. Je kunt op basis van je postcode zoeken naar een expert die jou op zo’n kort mogelijk termijn van dienst kan zijn. Maak gebruik van deze diensten want het is belangrijk dat je je gaslek zo snel mogelijk repareert. Je kunt grote gevaren lopen wanneer je een gaslek negeert. Zorg er daarom voor dat je meteen in actie komt wanneer je onraad ruikt. 

Vervang de zwakke onderdelen 

Veel mensen die op gas koken, hebben niet in de gaten dat zij eens in de vijf jaar hun gasslang moeten vervangen. Niet zelden vervangen mensen deze slang nooit en dan kan het eenvoudig gebeuren dat een slang gaat lekken. Als u daarom een gasfornuis heeft en al langer dan vijf jaar kookt en nog nooit de slang heeft vervangen, is het tijd om in actie te komen. Een slang kost maar een paar euro’s, maar kan een hoop problemen voorkomen. Weet u niet hoe u de slang moet vervangen? Laat dit werk dan doen door een specialist. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %