Huis

Verschillende soorten stucwerk

Als we eens goed kijken naar stucwerk, dan ontdekken we al snel dat er heel veel meer is dan één soort stucwerk en eveneens dat stucwerk verschillende doelen kan hebben. Egaal en glad stucwerk bezorgt zowel muren als plafonds een zeer modern en strak uiterlijk. Behalve dat is stucwerk ook nog eens brandvertragend en kan het prima isolatie bieden. Nadeel? Dat zou je het feit dat het een periode moet drogen kunnen noemen.

Glad stucwerk

Je muren zien er als nieuw uit als je kiest voor glad stucwerk. Met stucwerk worden scheuren weggewerkt en ook het licht wordt nu beter verdeeld over de ruimte. Met goed stucwerk is een ruimte helemaal af. Er spreekt veel in het voordeel van stucwerk. De egale afwerking geeft een strak uiterlijk, de woning wordt mooier vaak ook meer waard en zoals gesteld is het beter voor de lichtverdeling. Stucwerk geldt daarnaast als een meer dan prima ondergrond voor behangen, muurverf en ook tegelwerk.

Kies voor lichtere kleurtinten voor een ruimtelijk effect

Ongeacht welk stucwerk je ook kiest, laat het bij voorkeur uitvoeren door de specialist, bijvoorbeeld door Stukadoorsbedrijf Wandgrimeurs. Zelf doen lijkt gemakkelijk, in de praktijk valt dat echter vaak tegen. Is stucwerk eenmaal aangebracht, laat het dan altijd eerst goed drogen voor je gaat schilderen of voor je behang aan gaat brengen. Het is wat betreft de wand en het plafond altijd verstandig voor lichtere kleurtinten te kiezen. Doe je dat niet, dan lijken ruimtes al snel veel kleiner.

Stucwerk op kleur

Stucen is in de basis niets meer of minder dan de wanden en plafonds die geëgaliseerd worden. Het aangebrachte stucwerk kan worden gebruikt als onderlaag. In dat geval wordt vaak gesproken van behangklaar stucen of sausklaar stucen. Het stucwerk kan echter eveneens als afwerking dienen. In dat geval laat je stucwerk op kleur maken.

Latex spuiten is goedkoper maar beschadigt ook sneller

Behalve voor het handmatig laten aanbrengen van stucwerk kun je eveneens kiezen voor latex spuiten. In dat geval wordt latex met een spuitapparaat op de wanden aangebracht. Latex spuiten is behoorlijk goedkoper. Vergeet echter niet dat de laag op de wand en het plafond dan wel behoorlijk dunner is. Een dunnere laag betekent ook dat er sneller sprake is van beschadigingen. Bovendien moet als je kiest voor spuitwerk echt alles in de ruimte afgeplakt worden. Dit omdat de nevel door de gehele ruimte zal worden verspreid. Het is dus maar net wat je zelf wilt en uiteraard ook wat het budget is wat je beschikbaar hebt.

 

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %