Huis

Philodendron soorten

Een mooie kamerplant in de woning geeft de woonkamer direct een andere sfeer, kamerplanten zijn nu eenmaal heel erg belangrijk. Naast dat het de woonkamer een bepaalde sfeer geeft zijn kamerplanten ook echt heel erg belangrijk voor in huis. Ze hebben naast een mooie uitstraling dus ook een belangrijke functie. Maar welke plant kies je nou als je een kamerplant wilt aanschaffen? Dat kan nog weleens een flinke uitdaging zijn. Wanneer je een leuke en mooie kamerplant wilt aanschaffen is de Philodendron een mooie plant die veel te bieden heeft. En, er zijn heel veel soorten van. Hier lees je als over de Philodendron en waarom dit zo’n leuke plant is voor in de woonkamer. 

Haal de tropen in huis

Met de Philodendron haal je de tropen een stukje in huis want dat is waar deze familie kamerplant zijn afkomst vindt. Planten van deze familie vind je dus echt alleen in de tropische gebieden van bijvoorbeeld Amerika en de Cariben. Een stukje van de tropen haal je dus in huis en dat is best wel een bijzonder idee. 

Van deze bijzondere familie planten zijn er maar liefst enkele honderden varianten. Te veel om op te noemen dus maar aan een aantal zijn zeker wel het vernoemen waard.

Voordelen van de Philodendron plant

De Philodendron plant biedt een aantal voordelen. Zeker heeft de Philodendron plant zo zijn unieke kenmerken waarom het een aanrader is om deze plant aan te schaffen. Allereerst is de plant niet duur in aanschaf. Natuurlijk heeft dit ook te maken met het formaat plant dat je aanschaft maar wanneer je low budget een mooie kamerplant wilt aanschaffen zit je bij de Philodendron goed. 

Daarnaast biedt de Philodendron een enorme rijke groene ervaring. De planten kenmerken zich juist door hun mooie, volle en groene blad. En dat brengt gelijk al een heerlijke oase aan groen in elke ruimte. Ook als je een kleiner formaat koopt als eerste aanschaf heb je gelijk al een mooie volle plant die zich, met de juiste zorg, nog verder kan ontwikkelen en groeien. 

Doordat er heel veel soorten van de Philodendron plant verkrijgbaar zijn heb je een grote keus aan mogelijkheden. Er zit vaak wel een soort van de Philodendron familie bij die jouw hart kan bekoren. Je hebt dus meer dan voldoende keuze en dat is wel heel erg belangrijk. Want kamerplanten kopen is toch altijd een investering, hoe goedkoop je het ook probeert. 

En nog een belangrijk pluspunt van de Philodendron plant is dat het onderhoud van de plant heel eenvoudig is. Ook als je geen groene vingers hebt kun je met de Philodendron plant prima uit de voeten. Dat maakt de plant heel onderhoudsvriendelijk en ook voor de beginnende plantenliefhebber een vriendelijke plant om in leven zien te houden.

Nadelen van de Philodendron plant

Nadelen van de Philodendron plant

Zijn er dan ook nog wel nadelen van de Philodendron plant te verzinnen? Helaas wel. Hoe mooi en prachtig deze plant ook is, er kleven ook een aantal nadelen aan. Een van de allergrootste nadelen is wel dat de planten giftig zijn. Nu ga je waarschijnlijk achter je oren krabben en denken, giftig? Ja giftig. 

Niet voor de mens. Of je moet zo uitgehongerd zijn of levensmoe dat je de hele vensterbank leeg knabbelt, dan kun je misschien wel heel erg ziek worden maar als jij viervoeters in huis hebt zoals een kat die lekker van planten houdt, is het niet verstandig om een Philodendron plant te kopen. 

De kelken van de Philodendron bevatten namelijk een giftige stof en als katten daarvan gaan eten dan is de kans best groot dat ze of heel erg ziek worden of overlijden. Voor jou als mens kan de plant dus geen kwaad, ervan uitgaande dat jij jouw planten niet op eet maar voor jouw huisdier is de plant niet zo geschikt.

Een mooie toevoeging aan de woonkamer

Een Philodendron is een hele mooie plant die veel groen levert in de woonkamer en door zijn makkelijke onderhoud voor iedereen wel geschikt is. Of je nou heel ervaren bent met planten of juist niet, de Philodendron plant is zeker een plant die jij aan kunt. 

Pas dus alleen op met het aanschaffen van deze plant als je huisdieren hebt. Want die kunnen er gewoon heel erg ziek van worden als ze van de plant gaan eten. En eerlijk is eerlijk, veel katten doen dat ook als jij denkt dat je ze goed hebt opgevoed.

Comments are closed.

Next Article:

0 %