HuisLifestyle

Thuis gym: Tips & Tricks

Sinds de uitbraak van corona hebben meer en meer fanatieke sporters ontdekt dat ze thuis net zo goed kunnen sporten als in de sportschool. Was het aanvankelijk vooral een kwestie van nood breekt wet, nu wil men niet anders meer en ervaren mensen thuis sporten toch wel als het summum. We geven je hier tips & tricks over hoe jij je eigen sportschool thuis kunt realiseren. Groot voordeel: je sport altijd wanneer het jou schikt. En je hoeft bovendien nooit meer op iemand te wachten. En dat is best veel waard.

Thuis gym maken

Een thuis gym maken? Dat kan vrijwel altijd. Vraag je eerst eens af hoeveel ruimte je denkt nodig te hebben en breng in kaart hoeveel spullen je hebt. Moet je nog gewichten kopen? Of volstaat de bumper plate die je hebt? Maak, kortom, een inventarisatie en bedenk hoeveel vierkante meters je nodig hebt. Ga dan uit van de basismaterialen. Mocht je ruimte in overvloed hebben, dan kun je altijd die loopband, crosstrainer of hometrainer in huis halen. Dan speelt de ruimte geen enkele rol.

Gym oefeningen voor thuis

Heb je een hele reeks gym oefeningen voor thuis gekregen, dan merk je al snel dat de ondergrond erg belangrijk is. Een matje alleen is niet voldoende. Denk dus goed na wat je op de grond legt, waarbij je ook rekening houdt met de onderburen. Uiteraard wil je die geen geluidsoverlast bezorgen. Kies een vloer die dempt en die beschermt. Puzzelmatten zijn wat dat betreft ideale matten om op de grond te leggen. Het zijn matten waarop je prima kunt trainen en matten die je eenvoudig aan elkaar kunt bevestigen. Zo sla je meerdere vliegen in een klap.

Thuis gym benodigdheden

Nu je de basis gelegd hebt met de spullen en de vloer en je alle thuis gym benodigdheden in huis hebt, gaat het nog om de afwerking en de inrichting. De ruimte die je straks gaat gebruiken om te sporten moet een uitnodigend karakter hebben. Het moet steeds weer leuk zijn om de ruimte binnen te stappen. Hang bijvoorbeeld motiverende spreuken aan de muur. Vergeet zeker niet een grote spiegel op de kop te tikken voor in de gym thuis. Uiteraard zorg je voor een goede muziekinstallatie en vergeet de verlichting niet. Zorg dat je kunt spelen met de verlichting. Soms wil je fel licht, soms juist zachtere verlichting. Zorg dat beide opties ook mogelijk zijn in je thuis gym.

Comments are closed.

Next Article:

0 %