Huis

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine?

En dan is je wasmachine stuk. Doet de onmisbare machine niets meer en rest je niets anders dan het aanschaffen van een nieuwe machine. Want geen enkel huishouden kan lang zonder een wasmachine. Bij het kopen van een nieuwe wasmachine kun je op verschillende zaken letten. Het uitzoeken van een wasmachine is daardoor maatwerk geworden. Hamvraag; wat is de beste wasmachine in jouw specifieke geval?

Ben je alleen of heb je een gezin met opgroeiende kinderen?

Er zijn ontelbaar veel zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe machine. Zo speelt de vulcapaciteit een rol. Heb je een groot gezin, of ben je alleen met je partner? In dat laatste geval is een grote capaciteit minder relevant dan wanneer je nog jonge kinderen hebt. Waar iedereen op let bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine, is de energiezuinigheid. Bij voorkeur kies je een wasmachine met het A+++ label. Dat betekent dat je per jaar zomaar honderd euro kunt besparen op de maandelijkse energierekening.

Hoe duurder de machine, hoe minder stroom er verbruikt wordt

Wat duidelijk wordt is dat hoe duurder de wasmachine is, hoe meer functies de machine heeft en hoe energiezuiniger die is. De moderne wasmachine kan alles en levert kwaliteit. En dat zonder heel veel stroom te gebruiken. Ga voor jezelf na wat voor jou functies zijn die onmisbaar zijn, want niet alle opties zullen voor jou noodzakelijk zijn. Check ook vooral de reviews die je online vindt en lees de talloze testen die uitgevoerd worden om zo de beste wasmachine te vinden.

De moderne wasmachines weten geluid tot een minimum te beperken

Als je een witgoed vergelijker raadpleegt, is dat een prima zaak. Zo koop je namelijk precies die wasmachine die bij jouw situatie past. Bij de meest recente testen tussen de verschillende wasmachines, kwam de Pro Sense van AEG als beste uit de bus. Deze machine heeft een vulcapaciteit van 8 kilogram en werkt met een geluidsniveau van 50 decibel. Deze volgens velen beste wasmachine haalt een toerental van 1600 per minuut. De tweede en derde plaats worden ingevuld door respectievelijk de Whirlpool FSCR10430 en de Quickdrive van Samsung. De Whirlpool heeft een vulcapaciteit van 10 kilogram, de uitvoering van Samsung heeft een capaciteit van 8 kilogram. Van het supertrio is de Whirlpool de machine die het minst geluid produceert. Bij wassen is sprake van 46 decibel, bij centrifugeren van slechts 68 decibel. De andere twee leveren 75 decibel geluid als er gecentrifugeerd wordt.

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %