Huis

Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank?

Heb je net een fraaie, grijze bank gekocht? Dan zoek je daar uiteraard een bijpassend vloerkleed bij Maar welke kleur past dan bij een grijze bank? En welk type vloerkleed neem je eigenlijk? Laten we je hier voorstellen aan twee unieke vloerkleden die zeker niet zullen misstaan bij de grijze bank. Twee soorten  kleden met een verhaal en een prachtige uitstraling.

Naar het doorsnee warenhuis voor een doorsnee vloerkleed?

Nu je een heel bijzondere bank gekocht hebt, kun je natuurlijk naar het doorsnee warenhuis om daar een vloerkleed te halen. Daarmee doe je de bank tekort. Belangrijker nog dan de kleur van het vloerkleed en de vraag of die wel past bij de grijze bank, is het vooral zaak een bijzonder vloerkleed aan te schaffen. Een uniek vloerkleed met een uniek karakter en met een eigen verhaal.

Tenminste een halve eeuw oud

Zoek je een dergelijk vloerkleed, dan kom je al snel uit bij een vintage vloerkleed. Deze kleden zijn vaak tenminste een halve eeuw oud en kunnen afkomstig zijn uit een land als Turkije. De mooiste vintage vloerkleden zijn met de hand gemaakt en krijgen in jouw huis wellicht onder jouw grijze bank een tweede leven. Niets gaat echter verloren van de authentieke looks van het vloerkleed. Dergelijke vintage vloerkleden passen in zowel een klassiek als een modern interieur. En er zijn zeker ook vintage vloerkleden die passen bij een grijze bank.

Natuurlijke materialen als wol, zijde en katoen

Natuurlijk bestaan de vloerkleden uit natuurlijke materialen als wol, zijde en katoen. Vaak is gebruik genaakt van langwerpige wol, afkomstig van bergschapen. In de meeste gevallen heb je ook te maken met geknoopte tapijten. Dat verklaart voor een deel al waarom de vloerkleden zo lang mee gaan. Een andere optie – als je echt iets bijzonders in je huis wilt- is een Perzisch tapijt. Deze met de hand gemaakte vloerkleden gelden als de oudste vloerkleden ooit. De kleden werden aanvankelijk echter vooral gebruikt om als een soort van deken te fungeren in de minder warme maanden.

Standaard van de beste kwaliteit en met fijne patronen en vloeiende lijnen

Perzische tapijten liggen nu alleen nog op de vloer, mooi te zijn vooral. De kwaliteit van de vloerkleden is standaard hoog en een dergelijk kleed bestaat uit fijne patronen en vloeiende lijnen. Aan een kleed is vaak maandenlang gewerkt, en dat vaak ook door complete families. Dat gaat van schaapherders tot schaapscheerders en spinners, wevers, knopen, wassers en snijders.

Comments are closed.

Next Article:

0 %