HuisInspiratie

Unieke behangsoorten voor je woning

Behang is verkrijgbaar in enorm veel verschillende soorten en maten. In iedere behangwinkel vindt je een groot scala aan verschillende ontwerpen, patronen en kleuren. BN Walls is een bekend merk in de behangwereld door de veelzijdige collecties die ze uitbrengen. Het merk brengt jaarlijks verschillende designs uit waar je uit kunt kiezen. Daarnaast zijn er ook nog enorm veel verschillende soorten behang. In dit blogbericht willen we je graag meer vertellen over de verschillende soorten behang waar je voor kunt kiezen.

Verschillende soorten behang

Er zijn enorm veel verschillende soorten behang. Dit maakt het kopen van behang een lastige keuze. Niet alleen in de prijs en de verwerking is een verschil, maar ook hoe het er uit komt te zien. Door de verschillen tussen de soorten behang te weten, kun je een weloverwogen keuze maken voor het behang in jouw woning.

Vliesbehang

De meest bekende behangsoort is vliesbehang. Waar er vroeger nog moeilijke technieken nodig waren, kun je dit nu al bewerkstelligen met hoogwaardig vliesbehang. Je kunt het behang direct op de muur plakken, zonder dat je het op maat hoeft te knippen. Het behang is erg sterk en makkelijk te verwerken. Dit komt doordat het vliesbehang glad en scheurvast is. Ook is vliesbehang erg modern en past het in vrijwel ieder interieur.

Papierbehang

Een van de meest bekende behangsoorten is papierbehang. Dit behang wordt kleurrijk bedrukt aan de voorkant. Daarnaast is het in de meeste gevallen voorzien van een lichte structuur. Je kunt papierbehang krijgen in verschillende patronen en het is geschikt voor bijna iedere vormgeving. Tot slot heb je twee vormen van het papierbehang. Het gebruikt van twee lagen papier is de eerste. Dit is een veelgekozen dubbele laag papier die erg goed werkt voor beginners. Daarnaast heb je ook reliëf papierbehang. Dit zijn twee gelijmde papierbanen. Het behang is zowel stevig als duurzaam.

Profielbehang

Profielbehang is ook een behang dat reliëf heeft. Dit komt tot stand door een zeefdrukproces. Hierdoor krijgt het behang ook mooie schaduweffecten. Dit geeft de patronen en structuren in het behang een ruimtelijke dimensie. Als je met je hand over het behang heen gaat, ga je dus ook merken dat het niet glad is.

Textielbehang

Textielbehang is geen behang op zichzelf. Het wordt altijd op papier- of vliesbehang gelijmd. Dit zorgt ervoor dat het textielbehang erg gevoelig wordt. Daarnaast is een textielbehang erg goed voor de sfeer in het interieur. De verwerking van het textielbehang is moeilijker dan ander behang. Dit heeft met name te maken met het kwetsbare van het materiaal. hierdoor is textiel behang enkel geschikt voor een ervaren behanger. Weet jij al welke soort behang je wilt gebruiken?

Comments are closed.

Next Article:

0 %