Inspiratie

Kunstplanten of echte planten in je interieur? Lees het hier!

Ben je net verhuisd? Of wil je gewoon heel je interieur gaan veranderen? Dan is de keuze voor planten in het interieur zeer belangrijk. Tegenwoordig heb je de keuze tussen kunstplanten en echte planten. Er zijn redelijk wat verschillen te benoemen, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken. Wij hebben deze verschillen op een rijtje gezet. Vervolgens willen wij je ook een advies meegeven. Lees verder en laat je informeren!

Kunstplanten of echte planten: Wat is makkelijker?

Er zijn verschillende punten waar we naar kunnen kijken om te zien welke vorm van de planten makkelijker is. In eerste instantie gaat het natuurlijk om de plek waar je de planten neer wilt zetten. Bij echte planten is het zo dat je goed moet kijken naar de lichtinval. Veel echte planten willen namelijk een bepaalde hoeveelheid licht binnen krijgen. Bij kunstplanten is dit echter niet zo. Deze kun je dus op iedere plek zetten die je zelf uitkiest. Je zou kunnen stellen dat kunstplanten het winnen op dit punt.

Hoe lang kun je de planten houden?

Vervolgens wil je natuurlijk weten hoe lang de planten blijven leven. Als je de echte planten goed onderhoud, kunnen ze jarenlang mee gaan. Dit is wel altijd afhankelijk van het type plant. Als de plant bijvoorbeeld op de verkeerde plek staat, kan hij erg snel dood gaan. Ook wanneer hij te veel of te weinig water krijgt, kan het zijn dat hij overlijdt. Bij een kunstplant heb je dit probleem natuurlijk niet. Deze hoef je geen water te geven en is ook niet bang voor schaduw. Daarnaast gaat de kunstplant voor altijd mee. Hij zal nooit verwelken of vervagen. Het enige dat kan gebeuren is dat hij door jezelf of een gast kapot gemaakt wordt.

De planten onderhouden

Zoals je al een klein beetje hebt kunnen vernemen, heeft de kunstplant geen onderhoud nodig. Deze hoef je niet te voorzien van water en blijft altijd mooi. Een echte plant daarentegen heeft veel onderhoud nodig. Je dient hem allereerst op de goede plek te zetten. Daarnaast moet je hem voorzien van de juiste potgrond. Vervolgens moet je hem water geven en soms zelfs voorzien van extra voedingsstoffen. Wanneer je dit niet doet, zal de plant spoedig dood gaan en kun je er niet meer van genieten. Tot slot kan de plant ook bloeien in de zomer, terwijl hij in de winter minder mooi is. Een kunstplant is het gehele jaar in topconditie. Uiteindelijk is de keuze voor een kunstplant in veel opzichten beter voor je interieur. Je kunt zelf bepalen welke planten je koopt. Vervolgens blijven ze het gehele jaar in dezelfde staat, zonder dat je hier enige onderhoud aan toe hoeft te voegen. Dat is natuurlijk altijd een fijne bijkomstigheid!

Comments are closed.

Next Article:

0 %