Tuin

Verschillende soorten overkappingen voor in de tuin

Als je een overkapping in de tuin hebt kun je erg lang genieten van de tuin. Het weer in Nederland kan erg wisselvallig zijn, waardoor een overkapping uitkomst kan bieden. Het kan echter lastig zijn om te bepalen welke overkapping je nodig hebt. Om deze reden willen wij je informeren over de verschillende soorten overkappingen die er zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw tuin. 

Een veranda plaatsen in de tuin

De meest voorkomende terrasoverkapping in de tuin is de veranda. De veranda wordt altijd aan het huis bevestigt. Bij een terrasoverkapping hoeft dit echter niet altijd het geval te zijn. De veranda is dus geen compleet vrije constructie. Het voordeel aan een veranda is dat je onder de overkapping komt, zonder dat je door de regen hoeft te lopen. Ook is het altijd fijn dat je dicht bij het huis zit, voor als je bijvoorbeeld naar het toilet moet of je een drankje gaat pakken. Een veranda kan van verschillende materialen gemaakt worden, zoals hout, aluminium, kunststof of staal. Daarnaast heb je ook tal van verschillende designs die voor de veranda gebruikt worden. 

Een prieel ontwerpen voor de tuin

Een andere terrasoverkapping die je kunt plaatsen, is een prieel. Deze wordt vrijstaand in de tuin geplaatst en zorgt voor een heerlijke, rustgevende uitstraling. Het geeft niet alleen een luxe uitstraling, maar het is ook een perfecte verlenging van de woonkamer. Je hebt hiervoor de keuze uit een helemaal open terrasoverkapping, maar je kunt er ook wanden in zetten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld wind tegenhouden, zodat het nog aangenamer wordt om op het terras plaats te nemen.

Pergola plaatsen in de tuin

Een ander ontwerp dat je kunt maken voor in de tuin, is een pergola. Deze constructie wordt los in de tuin geplaatst en wordt met name gebruikt om planten te laten groeien. Deze natuurlijke bescherming kan er vervolgens voor zorgen dat je in de zomer een fijne schaduwplek krijgt. Hiervoor moeten de planten uiteraard wel ver genoeg gegroeid zijn.

Een terras bij een tuinhuisje

Heb je een tuinhuis in de tuin staan? Dan kun je hier ook erg gemakkelijk een overkapping aan maken. in de meeste gevallen wordt dan bij de entree van het huisje het dak verder gebouwd. Hierdoor krijg je erg gemakkelijk een extra buiten zitplek die in lijn staat met de binnenkant van het tuinhuisje. Dit heeft als grote voordeel dat je in het huisje spullen kunt zetten die je wilt gebruiken voor het terras. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit, ook als het wat kouder wordt of het begint te regenen. Weet jij al wat voor terrasoverkapping je wilt plaatsen?

Comments are closed.

Next Article:

0 %