Lifestyle

Breng sfeer en warmte in je tuin met een fakkel

Het belang van een goed onderhouden tuin mag niet onderschat worden. Wanneer het goed weer is in de zomer, zit je vaak meer buiten dan binnen. Ook als het in de avond wat frisser wordt, kan je met tuin en terrasfakkels toch nog genieten van een lekkere barbecue met familie of vrienden. Daarnaast kunnen fakkels ervoor zorgen dat je zelfs in de wintermaanden je avonden in je tuin kan doorbrengen.

Welke soorten fakkels zijn er?

Er zijn verschillende soorten tuin en terrasfakkels. Een eerste soort zijn bamboe fakkels. Het voordeel van bamboe fakkels is dat ze meestal goedkoper zijn dan andere soorten fakkels. Belangrijk is de kwaliteit van het bamboe. De fakkel moet namelijk dik genoeg zijn zodat ze goed kunnen blijven staan. 

Daarnaast heb je ook fakkels die bestaan uit roestvrij staal. Deze zijn duurder in aankoop, maar ze blijven wel langer hun oorspronkelijke kleur behouden omdat ze beter bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden. Kijk ook zeker dat een rvs fakkel glasvezel lonten heeft. Deze zorgen voor een mooie vlam en moeten minder snel vervangen worden dan katoenen lonten. Wanneer je de vlam wil doven, kan je eenvoudig gebruik maken van een dop waarmee je het vuur kan uitdoen. De dop dient eveneens ter bescherming tegen regen en wind. 

Wil je graag een fakkel, maar zonder echt vuur? Dan kan je ook opteren voor tuinfakkels met elektrisch led licht. Wanneer je voor solar led licht kiest, worden de fakkels opgeladen door zonne-energie. Je hebt er dus geen omzien naar. 

Een tuinfakkel moet gevuld worden met olie die bestaat uit zuivere paraffine. Deze olie is veilig en zorgt ervoor dat de fakkel goed zal branden. Indien je graag gekleurde vlammen hebt, kan je ook olie kopen dat een bepaalde stof bevat dat zorgt voor gekleurde vlammen. Ook deze zijn veilig om te gebruiken. 

Gebruik een fakkel tijdens een wandeling

Een van de grootste voordelen van fakkels is dat je ze niet enkel kan gebruiken in je tuin of op je terras. Je kan het namelijk ook perfect gebruiken als verlichting wanneer je in het donker een wandeling gaat maken. Dit is vaak gezelliger dan een zaklamp. Als je in een grotere groep bent, zorgen fakkels ook voor meer verlichting dan lampen. 

Bepaalde fakkels hebben ook de mogelijkheid om een windvanger op de fakkel te plaatsen. Zo is de vlam beter bestand tegen wind waardoor je minder het risico loopt om zonder vlam te vallen tijdens het wandelen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %