HuisInspiratie

Sfeervol je huis inrichten tijdens de vier seizoenen

Elk seizoen markeert een verandering in het weer en daarmee kan je ook aanpassingen maken in je interieur! Het is een ideale manier om de sfeer in je huis aan te passen aan hoe het er buiten uitziet en zorgt ervoor dat je huis een goede plek is om jezelf terug te trekken tegen de elementen. De vier seizoenen in Nederland zijn natuurlijk winter, lente, zomer en herfst en voor elk seizoen zijn er een aantal exacte styling items voor het interieur, denk bijvoorbeeld aan houten kerstboom die ideaal is voor de winter. Laten we er voor elk seizoen kort op ingaan om een beeld te schetsen van hoe jij je huis sfeervol kan inrichten voor elk seizoen!

Het winterseizoen met houten kerstbomen voor de inrichting van je huis

De winter kenmerkt zich doordat deze koud is en er mogelijk sneeuw ligt op de normaal gesproken lege of natte straten van Nederland. Wanneer er sneeuw is begint het kerstgevoel te kriebelen en voelen we ons echt thuis in de winter. Maar dit gevoel is ook makkelijk na te bootsen in huis, vooral als je even wilt ontsnappen aan de kou en je eigenlijk wilt opwarmen aan een openhaard. Allereerst is het handig om de mooiste houten kerstbomen in huis te halen. Deze zijn ideaal om in de vensterbank te zetten of op tafel. Naast dat je de houten kerstbomen kaal kan halen kan je ze ook met verlichting aanschaffen en zelf versieren. Vergeet ook niet verschillende items die je misschien al in huis hebt ook in een kerstversie aan te schaffen, zoals een fleecedeken die je over de bank kan leggen of kaarsen in de juiste kerstkleuren. Match alles met de houten kerstbomen en dan is je huis klaar voor het winterseizoen.

Je hele inrichting omdraaien voor de lente

In de lente wordt het weer wat warmer en daarom zullen de fleecedeken en de kaarsen in huis niet meer nodig zijn in huis. Vervang ze door mooie bloemen, zoals orchideeën, tulpen en narcissen. Daarnaast hebben we als feestdag in de lente pasen. Als je pasen viert hoort een paastak niet te ontbreken in je interieur. De kleuren die het beste passen bij de lente zijn pastelkleuren die zacht overkomen. Passen pastelkleuren niet in je interieur? Dan is het ook mogelijk om met een simpel tafelkleed of vloerkleed je interieur aan te passen naar de lente.

De zomer is een seizoen voor kleurvolle bloemen

In de zomer verander je alle pastelkleuren die je in de lente hebt gebruikt naar felle kleuren van dezelfde tinten. De bloemen die in dit seizoen populair zijn hebben vaak meer zon nodig dan de gemiddelde bloemen en planten, zet ze daarom in de vensterbank waar ze optimaal kunnen genieten van de zon. Haal de vloerkleden, dekens en kussens uit je interieur voor een frisse look die past bij de zinderende hitte. Om nog een extra stapje verder te gaan kan je rieten meubels of accessoire aanschaffen. Riet en bamboe zijn kenmerkende materialen voor de zomer.

De herfst in met een knusse inrichting

Na de zomer komt de herfst en gaan de jassen weer aan. Voor de herfst is er een breed scala aan interieurideeën, zoals pompoenen voor op tafel of vensterbank decoratie die draait om halloween. De kleuren die we buiten tijdens de herfst zien horen ook terug te komen in het interieur. Deze kleuren zijn voornamelijk kleuren die we onder natuurlijke kleuren verstaan, denk bijvoorbeeld aan groen, bruin en oranje. Ideale kleuren om een knus interieur te creëren. De fleecedekens en kussens komen weer terug uit de kast en zorgen ervoor dat we binnen weer kunnen opwarmen van de natte regen en de harde windvlagen die de herfst met zich meebrengt.

Comments are closed.

Next Article:

0 %