Overig

Een invalzaag of een afkortzaag. Waar moet je op letten?

Zagen, er zijn een aantal verschillende zagen die je kunt kopen. Welke zaag voor jou handig is dat ligt ook aan de klus die je ermee gaat doen. Een ijzerzaag ga je natuurlijk niet gebruiken om hout te zagen of andersom. Zo is er ook een invalzaag of een afkortzaag waar je gebruik van kunt maken. Wanneer gebruik je nu welke?

Enkele wetenswaardigheden over de invalzaag

Een invalzaag lijkt in eerste instantie heeft veel op een cirkelzaag. Toch zijn er wat dingen die net even anders zijn aan een cirkelzaag. Je kunt bijvoorbeeld midden in een stuk hout zagen met een invalzaag. Dit lukt met een cirkelzaag niet. Bij een invalzaag kun je gebruik maken van een geleiderail. Deze wordt vaak standaard meegeleverd wanneer je een invalzaag aanschaft. Je kunt op die manier nog nauwkeuriger en veiliger te werk gaan. Een invalzaag kun je zowel op stroom als op accu verkrijgen. Op accu heb je meer vrijheid wat werken betreft maar heb je kans dat je ineens “leeg” staat. Dit heb je niet wanneer je een apparaat hebt wat op stroom werkt. 

De afkortzaag. Wat moeten we erover weten?

Een afkortzaag is voor de meeste mensen makkelijk in gebruik. Het is een machine waarmee je verschillende soorten materiaal kunt zagen onder andere hout en metaal. Doordat je het materiaal vast kunt klemmen is een afkortzaag uiterst nauwkeurig in het maken van de zaagsneden. De hefboom van de zaag laat je in een rechte lijn zakken. Wanneer je een afkortzaag kopen gaat zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zaag met een laser zodat de exacte zaaglijn aangegeven wordt. Het vermogen en het toerental van de zaag is ook erg belangrijk. Kijk ook goed naar het materiaal wat je ermee gaat zagen. Ga je bijvoorbeeld heel veel metaal zagen dan is het misschien verstandiger om een zaag te nemen die waterkoeling heeft. Bij de meeste afkortzagen is er de optie dat ze in een hoek van 45 graden kunnen draaien in zowel de horizontale als de verticale richting. Dit is erg handig wanneer je met regelmaat iets in verstek moet zagen. 

Welke gaat het worden?

Ben jij er ondertussen uit welke het gaat worden of heb je toch nog wat meer informatie nodig? Wij wensen je succes bij het maken van jouw keuze!

Comments are closed.

Next Article:

0 %