HuisInspiratieTuin

Een fleurige boel creëer je zelf

Houd jij ook zo van kleur? Dit kan je heel makkelijk zelf creëren door verschillende bloembollen te planten in jouw tuin of in een mooie pot. Het is een genot om naar te kijken naar al die mooie vrolijke kleuren. 

Kleur voor binnen en voor buiten

Je kunt bloembollen hartstikke leuk in je tuin planten maar je kunt ze ook in een mooie pot planten die je dan leuk in de serre kunt zetten. Het is echt niet zo dat je de bloembollen alleen maar buiten kunt zetten want ook binnen gedijen ze echt hartstikke goed. Je kunt door middel van diverse bloembollen een fleurig geheel samenstellen wat kan zorgen voor een echte eyecatcher bij jou in de tuin of in huis. 

In het najaar al planten voor het voorjaar

Sommige bloembollen zoals bijvoorbeeld narcisbollen moet je in het najaar al planten om er in het voorjaar plezier van te mogen hebben. De narcis die mag je planten in augustus, september en oktober en zij zullen bloeien in maart en april. Een narcis is te verkrijgen in diverse kleuren geel. De narcis is winterhard en geeft een heerlijke geur af. Niet alleen de geur is heel lekker maar het uiterlijk van de narcis is ook erg mooi. Echt een bloem waarmee je het voorjaar in huis haalt.

Kleuren en geuren bij elkaar

Je houdt erg van kleur maar je weet niet meer zo goed welke bollen je nog meer kunt planten. Ben je nog op zoek naar iets wat in het voorjaar bloeit dan zijn misschien de allium bollen wel wat voor jou. Deze mooie bloem wordt wel tussen de 70 en de 90 centimeter hoog. Daar moet je dus wel goed rekening mee houden. De bloeiperiode is mei en juni. De Allium is er in diverse soorten kleuren te verkrijgen. Het is wel een echte buitenbloem en winterhard. Je kunt deze bloem leuk achterin zetten met daarvoor weer een mooie andere bloem zodat je in lagen kunt werken. 

Decoratie in de tuin

Niet alleen bloemen halen kleur in je tuin maar ook decoratie is leuk om in je tuin neer te zetten of op je dakterras. Er zijn diverse mooie potten maar ook andere dingen die je daar kunt neerzetten om het allemaal een beetje op te kunnen vrolijken. Wanneer je in een tuincentrum komt is dat ook echt iets waar je naar kunt kijken. Ze hebben daar vast veel leuke dingen staan die ook jouw aandacht trekken.

Comments are closed.

Next Article:

0 %