Tuin

6 tips voor een stijlvolle tuin

We verblijven in de zomermaanden steeds langer in de tuin. Mits die tuin uiteraard de moeite waard is en ook uitnodigt om er tijd door te brengen. Iedereen wil wel een stijlvolle tuin. Niet iedereen weet hoe je dit kunt realiseren. Daarom geven we je hier vijf tips waarmee ook jij een sfeervolle tuin kunt realiseren. En als we spreken van een stijlvolle tuin, dan doelen we op een moderne tuin, strak en overzichtelijk en een tuin die gemakkelijk te onderhouden is.

Strakke lijnen

Stijlvol is kiezen voor strakkere lijnen in je tuin. Door strakke lijnen te hanteren houd jij de tuin overzichtelijk en realiseer je een ruimtelijk effect. Met strakke lijnen kun je het accent leggen op zowel de lengte als de breedte van de tuin. Zo kun je heel eenvoudig een kleinere tuin wat groter laten lijken.

Bestrating met grote tegels en grind

In de stijlvolle tuin reserveer je altijd ruimte voor grote tegels en ook voor grind. Grote, strakke tegels geven elke tuin extra uitstraling. Je kunt in dit kader kiezen voor betontegels, maar al even gemakkelijk voor keramische tegels. Voordeel is dat de tegels amper enig onderhoud vragen. Wil je een speels element toevoegen, kies dan voor een bepaald tegelpatroon.

Witte plafondbakken

Over een speels effect gesproken, gebruik dan witte plantenbakken. Op die manier kun je de strakkere lijnen enigszins onderbreken en geef je ook in letterlijke zin kleur aan de tuin. Het strakke lijnenspel wordt met het gebruik van deze plantenbakken extra geaccentueerd. Geef de lengte van de tuin extra de aandacht en kies voor langere plantenbakken.

Tuinverlichting

Met tuinverlichting geef je elke tuin extra sfeer. Verlichting in de tuin geeft niet alleen meer uitstraling, het is ook nog eens functioneel en biedt extra veiligheid. Je kunt in de stijlvolle tuin een bepaalde boom uit laten lichten bijvoorbeeld door gebruik te maken van spots. Je kunt bij een specialist als Tuintoebehoren kiezen voor verlichting met een bewegingssensor. En zo is er tegenwoordig voor elke tuin zeer geschikte tuinverlichting verkrijgbaar.

Tuinmeubilair

Natuurlijk is ook tuinmeubilair essentieel voor de uitstraling van de tuin. Bij een stijlvolle tuin hoort een stijlvolle loungeset. Het liefst nog onder een stijlvolle overkapping. Het geeft pure beleving en maakt dat je inderdaad nog langer geniet van de sfeer in je stijlvolle tuin. Kies voor een moderne loungeset en voor strakke lijnen en versterk zo meteen de uniformiteit in je tuin. Heb je een grotere tuin, dan kun je er eveneens voor kiezen om de tuin op te delen in verschillende delen met dus meer zithoeken.

Hangmat

De Hangmat Tropilex is de ultieme keuze voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabele en ontspannende hangmat voor thuis of onderweg. Gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, biedt de Hangmat Tropilex urenlang comfort en ondersteuning voor een ontspannen ervaring. Of u nu op zoek bent naar een hangmat om in te relaxen na een lange dag werken of om mee te nemen op vakantie, de Hangmat Tropilex is de perfecte keuze. Bovendien is de hangmat gemakkelijk op te zetten en op te bergen, zodat u altijd kunt genieten van een comfortabele en ontspannende ervaring wanneer u maar wilt.

Comments are closed.

Next Article:

0 %