Huis

Tips voor een luxe woonkamer

De kamer die het meest gebruikt wordt door het hele gezin is de woonkamer. De woonkamer is vaak de grootste ruimte in het huis en bevindt zich op de begane grond in een eengezinswoning. De woonkamer wordt gebruikt om televisie te kijken, bezoek te ontvangen, maar ook feestjes die binnenshuis zijn vinden vaak plaats in de woonkamer. In dit artikel vind je drie tips om jouw simpele woonkamer om te toveren naar een luxere variant.

Ruimte decoreren

Voor deze tip maken wij verschil tussen een grote – en een kleine woonkamer.

Allereerst, een grote woonkamer, bij een grote woonkamer kan je veel luxe meubels kwijt. Echter, verlies niet van de grote van een ruimte, het over decoreren van een grote ruimte kan al snel gebeuren. Zorg daarom dat er alleen items in de ruimte bevinden die een functie hebben. Natuurlijk kunnen er gedecoreerde items in de kamer zijn, maar het is aan te raden om ervoor te zorgen dat er niet te veel gedecoreerde items in de ruimte zijn.

In een kleine ruimte hoort er geen angst te zijn voor grote luxe meubels. Een groot meubelstuk kan ervoor zorgen dat de ruimte groter is dan deze lijkt. Dit meubelstuk is vaak de bank, daarnaast is een bank die op poten staat ideaal. Deze creëert de illusie dat de ruimte groot en luxe is.

De muurkleur

Niet alleen met meubels maar ook met de kleuren op de muur kan je een luxe uitstraling geven aan je woonkamer. De kleurtrends van nu die zorgen voor een chique uitstraling

en zijn de kleuren olijfgroen, blauw, bruin en okergeel. Deze kleuren zorgen voor een gevoel van warmte, hierdoor creëer je een rijke omgeving en wie wil nou niet pronken met een luxe woonkamer? Zorg er wel voor dat je meubels een kleur zijn, zodat het niet te veel kleur bij elkaar wordt. De kleuren op de muur kan je echter wel laten terugkomen in de vorm van accessoires, zoals kussen of kaarzen.

Stijlvolle decoratie

Decoratie is echt de finishing touch in zo een ruimte als de woonkamer. Om de woonkamer te laten stralen van luxe is het aan te raden om qua decoratie te kiezen voor stijlvolle patronen. Voeg sierkussens toe in een warme kleur en maak je luxe woonkamer af met een elegant vloerkleed. Niet alleen zijn stijlvolle patronen een aanrader om rijkdom te creëren, maar ook het gebruik van luxe stoffen zijn echt een must. Een echte aanrader is de velvet stof, die tovert ieder simpel item om naar een stijlvol onmisbaar item in een luxe interieur.

Comments are closed.

Next Article:

0 %