Tuin

Maak je tuin af met decoratieve boomschors

Een tuin moet rust uitstralen, maar tegelijk ook veel groen en ander natuurelementen die bij een tuin horen, zoals boomshors. Decoratieve schors kan overal in de tuin worden gebruikt en heeft meerdere voordelen. In dit artikel kan je erachter komen, waar je het kunt gebruiken, hoe je het kunt gebruiken en wat de voordelen van het gebruik ervan zijn. Er zijn diverse winkels waar je terecht kan wanneer je je tuin een opknapbeurt wil geven en www.tuinshop.nl is daar een van. 

Waar kan je decoratieve schors gebruiken

Decoratieve schors wordt meestal gebruikt om kale bodemgebieden te bedekken, dit biedt een schone visuele achtergrond, die je planten en bloemen laat schijnen en je tuin in stijl afmaakt. Daarnaast is het ook goed voor het milieu dat je gebruik maakt van elementen die thuishoren in de tuin. Als je boomschors van Tuinshop.nl gaat kopen kan je kijken welke hoeveelheid passend is bij je tuin, zo weet je precies dat je genoeg hebt. Het is ook geweldig om te gebruiken in een kinderspeelplaats, niet alleen zorgt het voor een zachtere landing, het beschermt ook de tuin tegen slijtage. Het kan ook gemakkelijk worden opgeschept en worden verwijderd wanneer de speelruimte niet langer gebruikt wordt

Hoe gebruik je decoratieve schors

De beste tijd om decoratieve schors aan te brengen, is wanneer de grond grondig vochtig is. Meestal is dit in de late winter of het vroege voorjaar, maar schors kan op elk moment van het jaar worden aangebracht, zolang de grond vochtig is. 

De voordelen

Het aanbrengen van een dikke laag decoratieve schors op de grondoppervlakken doet veel meer dan alleen je tuin er aantrekkelijk uit laten zien. Het helpt om bodemvocht vast te houden, onderdrukt onkruidgroei en zal de structuur van de grond verbeteren. De schors helpt ook de grond te isoleren en beschermt de wortels tegen het ijskoude weer in de winter en de warme en droge omstandigheden in de zomer. Decoratieve schors is er in verschillende kleuren, maten en soorten schors, zo is er voor ieder wat wils te vinden.

Decoratieve schors ideeën 

Meng de decoratieve schors met andere materialen die in de tuin worden gebruikt, zodat er contrast ontstaat. Maak bijvoorbeeld een pad in je tuin. Niet alleen is het dan een kleurrijk contrasterend pad, maar ook veiliger dan veel harde oppervlakken waar het in de winter glad is. Combineer een mooi pad van decoratieve schors samen met kunstgras om een mooi geheel te vormen. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %