Financieel

3 redenen om vandaag nog energieleverancier over te stappen

Hoeveel euro betaal je op dit moment aan je gas, water en licht? Als je dit met de kosten van een jaar geleden vergelijkt, schrik je je waarschijnlijk wezenloos. In het afgelopen jaar hebben we met een gigantische prijsstijging te maken gehad, waardoor de rekening zomaar 50% tot 70% hoger uit kan vallen.

Alleen al vanwege deze prijsstijging is energie vergelijken aan te raden. Door goed naar je huidige energiecontract én nieuwe energiecontracten te kijken, kun je mogelijk veel geld besparen. Dat is echter niet de enige reden om van energieleverancier over te stappen. Enkele andere redenen vind je hieronder.

Reden 1: van vaste tarieven naar variabele tarieven (of andersom)

Door de stijgende energieprijzen zijn veel mensen kritisch naar hun situatie gaan kijken. Sommige mensen hebben hierbij opgemerkt dat vaste energietarieven helemaal niet fijn zijn. Andere mensen hebben juist weer geconstateerd dat zij juist wel vaste energietarieven wensen te hebben.

Met andere woorden: per persoon is de voorkeur met betrekking tot vaste- of variabele tarieven anders. Mocht jij graag voor één van deze tariefsoorten gaan, is dat een prima reden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Kostentechnisch kan het in ieder geval erg interessant zijn om voor een andere tariefsoort te kiezen.

Reden 2: je wilt van meer zekerheid verzekerd zijn

Heb je het nieuws in de afgelopen weken gevolgd? Dan heb je wellicht opgemerkt dat meerdere kleine energiebedrijven failliet zijn gegaan. De klanten van dergelijke bedrijven komen bedrogen uit; zij kunnen fluiten naar de bedragen die ze vooruitbetaald hebben.

Wil je voorkomen dat je zelf in zo’n situatie terechtkomt? Dan is het advies om te kiezen voor één van de grotere energiebedrijven. De kans dat de grotere energiebedrijven omvallen, is namelijk gering. 

Reden 3: het huidige energiecontact sluit niet meer op je wensen aan

Uiteraard is het ook goed mogelijk dat je huidige contract niet meer op je wensen aansluit. Wil je bijvoorbeeld per sé groene stroom hebben? Dan is het advies om te kiezen voor een energieleverancier waarbij alles om duurzaamheid draait.

Verder is het ook mogelijk dat er in je leven iets veranderd is. Ben je bijvoorbeeld sinds kort de trotse ouder van een prachtig kind? Dan is dat iets wat je aan je energie- en stroomverbruik in huis gaat merken. Om hier goed op in te spelen, kun je het beste voor de goedkoopste energieleverancier kiezen. Je gaat simpelweg meer energie gebruiken, waardoor een goedkoper energiecontract maar al te goed van pas komt.

Wil jij ook overstappen? Zet je wensen op een rijtje en kom direct in actie!

Comments are closed.

Next Article:

0 %