Tuin

Luxetip: een automatische grasmaaier

De automatische grasmaaier wordt ook wel robotmaaier genoemd. Het is een geschenk uit de hemel voor mensen die niets moeten hebben van tuinieren en grasmaaien in het bijzonder en nog geen kunstgras in de tuin hebben. En het moet gezegd, het gebruiken van een automatische grasmaaier heeft best veel voordelen, al is en blijft het natuurlijk wel een luxe product.

Voor als je een grote tuin en weinig tijd of geen zin in grasmaaien hebt

Een automatische grasmaaier neemt je simpelweg alle werk uit handen en doet volledig zelfstandig zijn werk. Dat geldt wel alleen voor het gebied dat je hebt afgezet. Een robotmaaier geldt als perfect als je een grote tuin en weinig tijd hebt en zoals gezegd als je niet echt van tuinieren houdt. Je moet voor je het werk aan de robotmaaier overlaat dus wel eerst het gazon afzetten met draad. Via het draad ontvangt de robotmaaier elke keer meteen een signaal en weet het binnen welk afgezet deel van het gazon de maaier zijn werk mag doen. De gemiddelde automatische grasmaaier zit vol met sensoren en is zelfs in staat om bij de eerst regendruppels supersnel het gazon te verlaten richting oplaadplek.

Hoe ver is de afstand van de maaier tot een obstakel?

Een robotmaaier heeft ook een zogenaamde afgrondsensor. Zoals de naam al doet vermoeden voorkomt de sensor dat de grasmaaier naar beneden valt of stuitert. De botsensoren zijn ook erg belangrijk. Deze sensor zorgt ervoor dat de maaier zich automatisch draait als het te dicht bij een obstakel in de buurt komt. Elke milliseconde berekent de grasmaaier hoe ver de afstand is tot het obstakel en zo dus ook hoever hij nog door kan voor er gedraaid moet worden.

Gezonder gazon door mulching, een natuurlijke wijze van bemesten

Het is heerlijk hoor, om vanaf de loungebank buiten in de tuin de automatische grasmaaier zijn werk te zien doen. En dat werk doet ie heel erg goed. De maaier mist geen plekje en zijn werk bespaart jou in elk geval kostbare tijd. Bovendien ben je zelf vaak niet in staat zo secuur te maaien. Wist je dat het gras beter af is met een robotmaaier? Dat heeft te maken met mulching. De robotmaaier vangt het gras niet op in een bak, maar maakt het gras klein en brengt het vervolgens aan over je gazon. Deze mulch dient als bemesting van je gazon, dat mede daardoor groener van kleur wordt en er daardoor gezonder uitziet. De automatische grasmaaier zorgt voor een egaal gazon en door gebruik te maken van een robotmaaier bespaar je op benzine.

Minder geluidsoverlast voor de buren met een robotmaaier

Een robotmaaier is niet alleen beter voor je zelf en je gazon, ook is het beter voor het milieu en bovendien voor de buren, die met beduidend minder geluidsoverlast te maken krijgen als je kiest voor een robotmaaier. Deze maaier werkt zo goed als geluidloos. Onderhoud is deze maaier ook amper nodig waardoor het de inderdaad best forse investering meer dan waard is.

Comments are closed.

Next Article:

0 %