HuisInspiratie

Veiligheid gegarandeerd met gelaagd glas

Tijdens het verbouwen van je huis, kantoor of zakenpand kun je op verschillende manieren invulling geven aan het decor. Daarbij is het belangrijk dat de veiligheid altijd gegarandeerd blijft. Het kiezen voor een schuifdeur van glas of zelfs een wand van glas zal wel ervoor zorgen dat je dit zo veilig mogelijk doet. Transparant glas kan soms zo verleidelijk zijn dat je erdoorheen loopt. Met een redelijk hoge snelheid door het glas van een schuifdeur lopen, kan wellicht ervoor zorgen dat het stuk gaat. De gevolgen hiervan zijn in de meeste gevallen niet te overzien en hebben zware letsels tot gevolg. Gelukkig is er een oplossing hiervoor en dat heeft te maken met gelaagd glas. Gelaagd glas is stevig en zal ook ervoor zorgen dat indien iemand zich verzet en door een schuifdeur van (gelaagd) glas loopt, hij met de minimale schrammen ervan af komt.

Waaruit bestaat gelaagd glas?

Gelaagd glas is opgebouwd uit verschillende componenten. Het vervaardigen van gelaagd glas omvat minimaal 2 glasbladen die ertussen een taaie kunststof folie bevat. De kunststof folie heeft een belangrijke functie. Het zorgt namelijk ervoor dat indien het glas stuk raakt, de gebroken stukjes elkaar vasthouden. Het resultaat is dat er geen gevaarlijke scherven ontstaan, waardoor de kans op hevige letsels sterk gereduceerd wordt. Volgens het bouwbesluit van 2012 moet iedereen ervoor zorgen dat vlak glas niet tot hevige letsels leidt. Het komt erop neer dat je altijd de juiste glas zal moeten aanbrengen aan je woning, bedrijfspand of waar dan ook er glas bij komt kijken. Dit alles en nog meer is vervat in de NEN 3569 normering. De NEN 3569 normering heeft te maken met het voorkomen van letsels door glasbreuk. Met gelaagd glas heb je de garantie dat het glas aan de NEN 3569 normering voldoet. Je veiligheid is hiermee zeker gegarandeerd.

In welke gevallen wordt er gebruikt gemaakt van gelaagd glas?

In verschillende gevallen wordt er gebruikt gemaakt van gelaagd glas. Maar de meest bekende situatie waar er gebruikt gemaakt wordt van gelaagd glas is de voorruit van een auto. Een voorruit van een auto krijgt geen scherpe kanten wanneer het stuk raakt. Maar zelf ben je vrij om te bepalen in welke situatie je gelaagd glas wil gebruiken. Het gaat hierbij om een stukje veiligheid die je graag wil hebben. In termen van veiligheid komt het erop neer dat gelaagd glas ervoor zorgt dat er geen gevaarlijke scherven loskomen wanneer het glas stuk raakt. Voor je schuifdeur of voor je balkonafscheiding kun je gerust voor gelaagd glas kiezen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %