Financieel

Let niet op de kosten bij het kiezen van een hypotheekadviseur

In Nederland zijn we erg goed in op de kleintjes letten. In voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Op zich niets mis mee, maar in het geval van het afsluiten van een hypotheek en het inschakelen van een hypotheekadviseur is dat niet verstandig. De adviseur is elke cent waard. Natuurlijk kost het eerst geld, je verdient het echter altijd terug.

Zelf je hypotheek afsluiten is niet belangrijk

Zelf je hypotheek afsluiten is niet verstandig. Bovendien wordt het in bepaalde omstandigheden ook niet geaccepteerd door geldverstrekkers. De reden dat mensen overwegen het zonder hypotheekadviseur te doen is geld. De investering die ze normaliter in de hypotheekadviseur steken, kunnen ze dan aan andere dingen besteden. Het is echter maar de vraag of de dan uitgespaarde kosten wel opwegen tegen de eventueel hogere hypotheekkosten. Want doordat je de het advies van de hypotheekadviseur mist, kun je zomaar de verkeerde keuze maken en straks veel te veel voor je hypotheek betalen. Dan heb je straks het duurste huis van Nederland.

Duurder uit bij het afsluiten van een verkeerde hypotheek

Het is niet verstandig om zonder het advies van een hypotheekadviseur een langdurige financiële verplichting aan te gaan. De korte termijn besparing op de hypotheekadviseur weegt niet op tegen de financiële schade die je lijdt als je de verkeerde hypotheek – leest: veel te duur- afsluit. De schade over de langere termijn die je loopt is veel groter dan de minimale besparingen die je doet door het zonder hypotheekadviseur een hypotheek af te sluiten. Je verdient de kosten die je maakt voor een hypotheekadviseur altijd terug omdat je gewoon de beste keuzes maakt door het advies van de hypotheekadviseur. Wil je overigens een luxe villa kopen, schakel dan altijd een luxe makelaar in.

Grootste financiële beslissing van je keven

Alleen starters op de woningmarkt die over veel kennis beschikken kunnen overwegen zelf een hypotheek af te sluiten. De groep die dit kan is echter heek erg klein. Het is en blijft dan ook niet aan te raden. De hypotheek is vaak de grootste financiële beslissing die je gedurende je leven neemt. Goed advies is dan belangrijker dan het besparen van een relatief klein bedrag.

Gemiddeld twintig uur voor je beter

De hypotheekadviseur helpt je aan een hypotheek en helpt je vooral om een hypotheek te vinden die bij jou past. De adviseur brengt eerst je financiële situatie in kaart en informeert ook naar de toekomstplannen. Gemiddeld is de hypotheekadviseur rond de twintig uur voor je bezig. Daarmee is vaak een bedrag tussen de 1600 en 3500 euro gemoeid. Op het bedrag waarvoor je een huis koopt is dat natuurlijk ook peanuts.

Comments are closed.

Next Article:

0 %