FinancieelHuis

Duurste huis van Nederland

Nee, het duurste huis van Nederland vind je niet in Wassenaar. Het duurste huis van ons land vind je in Eindhoven namelijk, aan de Oirschotsedijk 3 om precies te zijn. Als je bereid bent tenminste 50 miljoen euro te betalen, dan mag je met de makelaar komen praten. Het huis staat al enige jaren te koop en werd tot zijn dood in 2005 bewoond door Frits Philips.

The Philips Estate of de Wielewaalhof

De verkoopmakelaar noemt het The Philips Estate, anderen kennen het als landgoed De Wielewaal. Het huis ligt in de bossen van de Herdgang in Eindhoven, op steenworp afstand van het trainingscomplex van PSV. Het huis werd gebouwd in 1934. Na de dood van Frits Philips ondergingen de gebouwen een grondige renovatie. Behalve de villa staan er nog vier kleine huisjes in de bossen, die krijg je er bij aankoop gewoon bij.

Engels aandoende stijl en een Bentley

De villa heeft een wat Engels aandoende stijl. Het totale woonoppervlak is 2600 vierkante meter en heeft tien slaap- en tien badkamers. In totaal staat de villa op een landgoed van 150 hectare. De plek is ideaal, want binnen tien minuten sta je in het centrum van Eindhoven. Overigens zal het huis en de grond alleen maar meer waard worden. Mocht vliegveld Eindhoven namelijk ooit plannen hebben uit te breiden, dan zal het de grond met dit huis moeten kopen. Overigens stekt de vraagprijs niets voor in vergelijking met het duurste huis ter wereld. Die kost je namelijk rond de 2,5 miljard.

Eigen sportschool en tien badkamers

Terug naar de villa. Het beschikt over een eigen sportschool en een zwembad. Er is bovendien een exclusieve herenkamer en een wijnkelder. Deze wijnkelder is alleen al bekend vanwege de gebruikte stenen. Die komen namelijk uit het keizerlijke paleis van Sissi. Kun je nagaan. In de garage staat nog steeds een Bentley. Ook die zit bij de prijs in. Het bleek namelijk niet mogelijk de auto uit de royale garage te krijgen. Een exacte prijs is niet vastgesteld voor het huis, praten mag vanaf een bedrag van 50 miljoen euro. Overigens leert Funda.nl ons dat het duurste huis dat daar op te koop staat 17 miljoen euro kost. Een koopje dus afgezet tegen de woning in Eindhoven.

Comments are closed.

Next Article:

0 %