Lifestyle

Laat Geurwolkje je meer leren over aromatherapie

Het is geen schande als je niet weet wat aromatherapie is. Het is een alternatieve vorm van geneeskunde die voornamelijk wordt gebruikt om lichte kwaaltjes zoals een verkoudheid of hoofdpijn te verhelpen. Wanneer je andere, zwaardere ziektes hebt, zal aromatherapie je niet kunnen helpen. 

Ontdek Geurwolkje

Wanneer je naar de site van Geurwolkje surft, gaat de wereld van aromatherapie voor je open. Ze verkopen er niet enkel de etherische oliën en aroma diffusers die je nodig hebt voor aromatherapie, ze geven ook alle informatie over het hoe en het wat van aromatherapie. 

Aromatherapie hoef je niet noodzakelijk enkel te gebruiken wanneer ziek bent. Je kan een aroma diffuser bijvoorbeeld ook gebruiken om de luchtvochtigheid in een bepaalde kamer te verhogen. Wil je graag een leuke geur wanneer je thuis aan het werken bent? Voeg dan een aantal druppels van mandarijn of grapefruit olie toe aan je diffuser. Door de trillingen gaat het water in de diffuser verdampen, waardoor het aroma in de ruimte verspreid wordt. 

Bovendien is de aroma diffuser ook gewoon een leuk woonaccessoire. Het past in elk soort interieur. 

Aromatherapie voor beginners

Indien je kennis over aromatherapie beperkt is, kan je best starten bij het begin. Het kan interessant zijn op voorhand te bepalen wat voor geurtype je bent. Mensen die bijvoorbeeld creatief, energiek en ambitieus zijn, houden vaak van bloemengeuren. Lavendel, en rozenhout kunnen oliën zijn die in de smaak vallen.

Mensen die van fruitgeuren houden zijn een voorstander van duidelijkheid en structuur. Het zijn harde werkers en nemen hun verantwoordelijkheid. In dit geval kunnen onder meer citroen, bergamot of mandarijn een goede keuze zijn. 

Geurwolkje33 (2)

Houttypes zijn dan weer mensen die vaak nadenken over de zin van het leven en die de wereld willen begrijpen. Ze kiezen voor een neutrale, onopvallende kledingstijl en houden van harmonie en vrede. Mogelijke oliën zijn sandelhout, rozenhout of kaneel. 

Een laatste geurtype is het kruidentype. Dit zijn mensen die van organisatie houden en die graag bezig blijven. Stilzitten is niets voor hen en ze zijn fan van natuurlijke producten. Indien je je hierin herkent, zijn pepermunt, salie of eucalyptus zeker iets voor jou. 

Aromatherapie heeft verschillende gebruiksmethodes. De meest voorkomende is hierboven al vermeld, namelijk verdampen door middel van een diffuser. Een andere mogelijkheid is om enkele druppels van de etherische olie bij het water van je bad toe te voegen. Op die manier kom je helemaal tot rust na een lange werkdag.

Comments are closed.

Next Article:

0 %