Financieel

Wanneer krijg je lenzen vergoed?

Volgens het CBS draagt ruim 6 op de 10 Nederlanders een bril of contactlenzen. De kans is dus best groot dat jij daar één van bent. Een bril of contactlenzen kunnen duur zijn en het zou fijn zijn als je deze kosten vergoed zou kunnen krijgen. In dit artikel leggen we je uit of en wanneer je lenzen of een bril vergoed krijgt.

Lenzen in de basisverzekering

Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je de bril of lenzen zelf moet betalen, of dat je een aanvullende verzekering voor de vergoeding van je lenzen af moet sluiten.

 

Lenzen worden trouwens wel vanuit de basisverzekering vergoed als er sprake is van een medische noodzaak. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om speciale lenzen of bijzondere optische hulpmiddelen. Wanneer je ‘gewoon’ een bril of lenzen nodig hebt, zul je een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten.

De juiste aanvullende verzekering

Goed, als je dus je bril of lenzen vergoed wilt krijgen, heb je waarschijnlijk een aanvullende verzekering nodig. Vergoedingen in die aanvullende pakketten lopen sterk uiteen. Zo kun je een pakket kiezen dat 25 euro per 3 jaar vergoed, maar zijn er ook pakketten die 300 euro per jaar vergoeden. Daar hangt dan zelf natuurlijk ook een prijskaartje aan; het eerstgenoemde pakket is dan logischerwijs een stuk goedkoper dan het tweede. Je kunt er dan ook van uitgaan dat een duur pakket meer vergoedt dan een goedkoop pakket.

Heb je wel een aanvullende verzekering nodig?

Het is niet altijd slim om een aanvullende verzekering voor lenzen te nemen. Wil je namelijk een fatsoenlijke vergoeding krijgen, dan moet je ook al een redelijk duur pakket afsluiten. Dat pakket vergoedt dan veel meer zorg, maar als je dat niet nodig hebt, betaal je waarschijnlijk overbodig veel. Soms kan het dan dus slim zijn om zelf te sparen voor een bril of lenzen.

 

Wil je wél graag een aanvullende verzekering? Dan is het handig om verschillende pakketten met elkaar te vergelijken. Zo kom je erachter welke zorg door welk pakket wordt vergoed en welk pakket het beste bij jou past.

Comments are closed.

Next Article:

0 %