Inspiratie

Gereedschap huren? Hier moet je op letten

Gereedschap heb je nodig als je een klus in of rondom het huis wilt klaren. Dan spreken we over zowel eenvoudig gereedschap, zoals hamers en schroevendraaiers tot aan meer specifiek gereedschap, zoals kettingzagen of klopboormachines. Een beetje klusser heeft een aardige collectie in de schuur hangen of op zolder liggen, maar je kunt nooit alles hebben. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Gelukkig hoef je geen peperduur gereedschap aan te schaffen als je een gereedschap slechts eenmalig nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een schuifdeursysteem moet installeren of als je zonnepanelen moet plaatsen. Klussen die je niet dagelijks doet en waar je het gereedschap niet voor hebt.  Gelukkig kun je het benodigde gereedschap huren! In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs over waar je op moet letten als je gereedschap wilt huren.

Vergelijken van verschillende aanbieders

Zoek voor de grap maar eens op “gereedschap huren” in Google en je komt tot de ontdekking dat er tientallen al dan niet honderden aanbieders zijn. Je kunt vrijwel overal gereedschap huren en er zullen ongetwijfeld specialisten bij jou in de buurt zijn die het juiste gereedschap kunnen verhuren. Toch is het niet slim om gelijk voor de eerste en beste aanbieder te kiezen. Het kan helemaal geen kwaad om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Let dan vooral even op de prijs en welke algemene voorwaarden ze hanteren. De verschillen – hoe minimaal ze ook kunnen zijn – kunnen net even een voordeel opleveren waardoor je juist voor de ene en niet voor de andere aanbieder kiest.

Lees de algemene voorwaarden goed door

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar onze tweede tip. Lees altijd de algemene voorwaarden goed door. Deze staan vaak al op de website voor de verhuurder, maar je krijgt in de regel ook een hardcopy wanneer je aan de balie van de aanbieder staat. Deze moet je doorgaans ook ondertekenen voor akkoord. Let vooral op speciale regeltjes. Bijvoorbeeld over de tijdstippen waarop je het gehuurde gereedschap weer moet inleveren en of je zelf verantwoordelijk bent voor het vervangen van defecte onderdelen. Zoals bijvoorbeeld de ketting van een kettingzaag. Kijk ook goed naar welke borgsom er wordt gevraagd en op welk moment een borgsom wel of juist niet wordt teruggestort.

Vergeet je identiteitskaart of paspoort niet mee te nemen!

Voor het huren van gereedschap heb je altijd een identiteitsbewijs nodig. Daar vraagt vrijwel iedere verhuurder om. Dit kan natuurlijk een identiteitskaart of een paspoort zijn. Een rijbewijs wordt door velen ook als een geldig identiteitsbewijs gezien. Logischerwijs moet je ook altijd een identiteitsbewijs op zak hebben, maar het kan geen kwaad om hier extra op te letten voordat je naar de verhuurder rijdt. Je bent wellicht even afgeleid door de klus die je moet klaren en dan worden dingen nog wel eens vergeten. 

Gereedschap huren? Je hebt cash of een creditcard nodig

Iedere verhuurder heeft wel een pinautomaat, dus je kunt het bedrag dat je verhuurder verschuldigd bent gewoon met de PIN voldoen. De borgsom moet echter en in de regel voldaan worden met een contant geldbedrag of een creditcard. Neem dus cash of je creditcard mee als je het gereedschap gaat ophalen. Heb je geen creditcard? Dan is cash nog je enige optie. Je kunt ook altijd overleggen met de aanbieder of de borgsom eventueel met PIN kan worden voldaan.

Gereedschap huren? Hier moet je op letten

Gereedschap huren en ophalen? Neem je tijd

Het is belangrijk dat je het gereedschap controleert wanneer je het ophaalt. Ga er niet vanuit dat de aanbieder alles grondig heeft gecheckt en dat alles naar behoren functioneert. Soms is de omloopsnelheid van gehuurd gereedschap zo hoog dat er simpelweg geen tijd is om alles te controleren voordat het weer opnieuw wordt verhuurd. Controleer zelf dus even of het gereedschap werkt en check het gereedschap ook op beschadigingen en andere zaken die jouw klus lastiger kunnen maken of waardoor achteraf een discussie bij het inleveren kan ontstaan. Noteer ook alles wat je ziet of maak er een aantal foto’s van. Zo heb je ook altijd bewijs in handen.

Vraag om tips en hulp

De reden dat je gereedschap huurt heeft er natuurlijk mee te maken dat je het benodigde gereedschap zelf niet hebt. Je hebt er dus ook weinig tot geen ervaring mee. Vraag daarom ook altijd om tips en hulp wanneer je het gereedschap ophaalt. De verhuurder kan er veel over vertellen en ze geven doorgaans handige tips over hoe je het gereedschap het beste kunt gebruiken. Vraag ook naar de conditie van de machine en neem eventueel vervangende onderdelen mee als je twijfelt of je dus klus ermee kunt klaren. Denk bijvoorbeeld aan extra bladen voor een zaag, boren voor boormachines en kettingen voor bijvoorbeeld een kettingzaag.

Comments are closed.

Next Article:

0 %