Huis

Ga voor duurzaam en schaf zonnepanelen aan

Er zijn twee primaire technologieën die de energie van de zon kunnen benutten en omzetten in elektriciteit. De eerste is degene waarmee u waarschijnlijk het meest vertrouwd bent – fotovoltaïsche energie. Dit zijn de panelen die u op daken of in velden hebt gezien. Wanneer de zon op een zonnepaneel schijnt, worden de fotonen van het zonlicht geabsorbeerd door de cellen in het paneel, wat u energie geeft.

De tweede technologie is geconcentreerde zonne-energie, ‘CSP’. Deze wordt voornamelijk gebruikt in zeer grote krachtcentrales en is niet geschikt voor residentieel gebruik. Deze tweede technologie maakt gebruik van spiegels om zonlicht te weerkaatsen en te concentreren op ontvangers die zonne-energie opvangen en omzetten in warmte, die vervolgens kan worden gebruikt om elektriciteit te produceren. 

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn gebouwd om in alle klimaten te werken, maar in sommige gevallen zijn daken niet geschikt voor zonnesystemen vanwege ouderdom of boombedekking. Als er bomen in de buurt van uw huis staan die voor overmatige schaduw op uw dak zorgen, zijn dakpanelen misschien niet de meest ideale optie. De grootte, vorm en helling van uw dak zijn ook belangrijke factoren om dit te overwegen. Een dak vervangen kan soms een tijdrovende klus, zoals bijvoorbeeld de leeftijd van het dak en hoe lang het nog te gaan duurt voor het aan vervanging toe is.

Bespaar ik geld door op zonne-energie te leven?

Hoeveel geld u kunt besparen met zonne-energie hangt af van hoeveel elektriciteit u verbruikt, de grootte van uw zonne-energiesysteem, of u ervoor kiest uw systeem te kopen of te leasen, en hoeveel stroom het kan opwekken gezien de richting van uw dak en de hoeveelheid zonlicht die erop valt. Uw besparingen zijn ook afhankelijk van de elektriciteitstarieven van uw elektriciteitsmaatschappij. Voor de aanschaf van elektriciteit, kunt u terecht bij de Zonnepanelen Amersfoort.

De kosten van elektriciteit in het land zijn elk jaar gedaald en onderzoekers verwachten de trend dat deze trend zich zal voortzetten. Niet alleen de prijzen van panelen dalen, maar ook de installatiekosten, zoals vergunningen en inspecties.

Krijg ik financiering voor zonne-energie?

Consumenten hebben verschillende financiële opties om beslissen om voor zonne-energie te kiezen. Een van de voordelen voor een gekocht zonne-energiesysteem is dat sommige kunnen worden geïnstalleerd aan een lagere totale kost dan een systeem wat wordt geïnstalleerd met behulp van een zonnelening, lease of jaarlijkse afnameovereenkomst (PPA).

Als u uw zonne-energiesysteem liever koopt, kunnen zonneleningen de initiële kosten van het systeem verlagen. In de meeste gevallen zijn de maandelijkse afbetalingen lager dan de gemiddelde energierekening, waardoor u vanaf het begin geld kan besparen. Leningen voor zonne-energie werken op dezelfde manier als leningen voor woningverbetering, en sommige rechtsgebieden bieden gesubsidieerde leningen. 

Wat is de impact van zonnepanelen op de waarde van mijn woning?

De aanschaf van een zonne-energiesysteem verhoogt waarschijnlijk de waarde van uw huis. Wat systemen in eigendom van derden (TPO) betreft, blijkt uit gegevens dat de enige complexiteit het toevoegen van de vastgoedtransactie is. Maar de algemene gevolgen in termen van verkoopprijs, tijd op de markt, overdracht van overeenkomsten en klanttevredenheid zijn meestal neutraal. In sommige gevallen kunnen TPO-systemen zelfs waarde toevoegen. Voor meer vragen kan u nu terecht bij de zonnepanelen specialist.

Comments are closed.

Next Article:

0 %