HuisLifestyle

Een indoor zwembad aan huis

Dat zou heerlijk zijn zeg, een indoor zwembad aan huis. Dat je na een drukke werkweek heerlijk in je eigen zwembad duikt. Een indoor zwembad heeft natuurlijk de nodige voordelen maar is behoorlijk duurder dan een buitenzwembad.

Heerlijk heel het jaar door zwemmen

Voordeel van een indoor zwembad aan huis is wel dat je heel het jaar kunt zwemmen, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Het onderhoud is eveneens gemakkelijker dan een buitenbad en van wind of van de buren heb je geen last. Je geniet er volledige privacy en dat is ook wel lekker natuurlijk. Je hebt voor binnen toch best verrassend veel keuze. Zo heb je overloop binnenzwembaden en onderloop binnenzwembaden. Ook onderscheiden we de skimmer zwembaden.

Het bouwen van een bouwkundig zwembad

De meeste mensen kiezen voor het bouwen van een zogenaamd bouwkundig zwembad. Dit zijn baden die worden gemetseld op een dikke betonplaat of op de fundering. De vier muren worden opgetrokken in de betonwanden. Dit kunnen ook prefabbeton blokken zijn, net als betonblokken of polystyreen blokken zijn. Vervolgens wordt een waterdichte zwembadafdichting aangebracht. Dit kan een liner zijn, een indoor foliebad, maar het kan ook gaan om een mozaïek, polyester of om een waterdichte coating.

Dergelijke zwembaden worden in één stuk geplaatst

Aan de andere kant kun je ook besluiten voor een kunststof binnenzwembad te kiezen. Dergelijke zwembaden worden in één stuk geplaatst. Het gaat dan dus daadwerkelijk om één grote kuip. Denk dan wel aan de toegankelijkheid tot de kuil. Deze baden worden immers machinaal geplaatst en al helemaal klaar gemaakt in de fabriek. Deze baden heb je overigens ook weer in verschillende vormen en afmetingen.

Er zijn volop keuzes te maken als je een zwembad aan huis wilt

Je hebt dus best nog wat keuzes te maken. Dat heeft te maken dat je de zwembaden de je ook aan huis kunt laten plaatsen ook veel terugziet in wellnesscentra, hotels, Bed & Breakfast en vakantieparken. Een zwembad aan huis wordt als zeer luxe beschouwd. Daar valt bijvoorbeeld Turks stoombad aan huis bij in het niets in elk geval. Uiteraard is het voordeliger buiten een zwembad aan te leggen. Daar heb je echter slechts drie of vier maanden per jaar plezier van.

Comments are closed.

Next Article:

0 %