FinancieelHuis

Duurste huis ter wereld

Goede vraag zeg. Wat is het duurste huis ter wereld? De meningen zijn verschillend. Zo zegt de een zeker te weten dat dit een huis in Hongkong is, anderen weten echt zeker dat dit toch echt Buckingham Palace in Londen is.

Best duur: 681.000 euro per vierkante meter

In Hongkong staat een huis te koop waarvoor je 681.000 euro per vierkante meter betaalt. Het huis ligt in de wijk The Peak, de duurste buurt van de miljoenenstad. Het huis is in handen van het management van Chuang Consortium International, dat het ooit voor een hebbekrats – slechts 16 miljoen euro- kocht. Het huis is niet heel groot, maar heeft wel een tuin van 15 hectare.

Het huis van de Koninklijke familie

Toch lijkt Buckingham Palace toch echt het duurste huis ter wereld, het huis van de Koninklijke familie dus. Volgens insiders is het huis 2,6 miljard waard. Dan heb je echter wel 775 ruimtes, 52 slaapkamers, 188 slaapkamers, 78 badkamers en 92 vergaderkamers. Verder zijn er nog eens 19 zalen, is er een muziekkamer en natuurlijk de troonzaal. De tuin? Die is precies 166.000 vierkante meter. Daar vermaak jij je dus prima in.

Met zijn gezin in een wolkenkrabber

Om het nog verwarrender te maken, in India staat het huis van Mukesh Ambani, de rijkste inwoner van het land. Hij woont in een wolkenkrabber van 27 verdiepingen, met extra hoge plafonds. Zes verdiepingen zijn gereserveerd voor zijn 168 auto’s. Insiders schatten de woning in op 2,5 miljard, zo ongeveer gelijk dus aan Buckingham Palace. Ambani woont ruim overigens, want hij woont er alleen met zijn vrouw en drie kinderen. Ook een duur huis vind je in Bel Air in Californië.

Kies maar uit één van de dertig badkamers

Dit huis in Bel Air wordt gezien als het grootste landhuis van Amerika en zou een half miljard waard zijn. Daarvoor krijg je 9.290 vierkante meter bewoonbare oppervlakte, twintig slaapkamers, dertig badkamers, vijf zwembaden, een bioscoopzaal, een bowlingbaan en een garage voor precies dertig auto’s. De prijzen die voor deze huizen genoemd worden, wisselen nogal eens trouwens. Maar met deze huizen zijn toch zeker wel de duurste huizen ter wereld benoemd.

Comments are closed.

Next Article:

0 %